Xavi starter sesongen med en tropp få kunne forestille seg.

Når du som 22-åring har spilt 56 kamper i Barcelona-drakta, da har du potensiale. For Rigui Puig hjelper dette likevel lite når Xavi har lastet Barcelona-skuta med de store kanonene.

Puig har løpt rundt i Barcelona-drakt siden 2013 og hørt hvordan han var en av Barcas neste store sentrale midtbanespillere. Helt til Ronald Koeman ble hentet til Camp Nou i 2020. Ifølge Marca anbefalte nederlenderen den unge spilleren om å finne seg ny klubb. Koeman ble tuppet ut, Puig ble, men denne sesongen må noen kofferter likevel pakkes for 22-åringen.

LES: Chelsea knuser Manchester City i budrunde!

Xavi var krystallklar da han fortalte om situasjonen til spillerne som fikk være med til USA i sommer, men kun på treningsfeltet.

-Jeg var tydelig med dem alle i mai. De leter etter løsninger nå, og vi prøver å hjelpe dem slik at de kan spille fotball. De vet at det vil være umulig for dem å spille med Barcelona, ​​så de må finne en løsning for å finne et sted å spille, sa Xavi på pressemøtet tidligere i måneden.

Ifølge spanske AS har løsningen kommet for Puig. Nå er det ikke lenger bare «stjerner på hell» som tar en tur innom MLS. ifølge AS venter utleieopphold på Puig hos LA Galaxy. Muntlig avtale skal være på plass, resten kommer før 4. august da MLS stenger registreringen av nye spillere.

For LA Galaxy er dette en skikkelig prestisjesigering og anerkjennelse av klubben og ligaen, for Puig kanskje et signal om at fremtiden likevel ikke ligger i Barcelona.

LES: Spansk media: En av Premier Leagues beste er enig med Barcelona