Erling Haaland og 5 andre Premier League debuter det er umulig å glemme

Da Erling Haaland var ferdig med Premier League-debuten, la PL-ikonet Alan Shearer ut twitter meldingen: «Two down, 258 to go!!!! Shearer står med rekorden på 260 Premier League-scoringer, nå var tydeligvis en norsk 22-åringen etter sine to scoringer i debuten blinket ut som kandidat til å ta rekorden. Haalands debut skriver seg inn i PL-historien, her er 5 andre debuter som er umulige å glemme.

Hva er mer naturlig enn å starte med sjefen sjøl, som har utpekt Erling Haaland som verdig utfordrer til å ta «den uslåelige rekorden».

LES: Lurte til seg Robben, Mikel og Willian – sommeren 2022 har Chelsea selv gått på tre tap på rappen

Alan Shearer (Blackburn – Crystal Palace, 1992)

Shearer står med 148 av sine 260 top-flights scoringer for Newcastle, men de vi kanskje husker best, er fra debuten hos Blackburn etter den rekordhøye overgangen på 3,3 millioner pund fra Southampton i 1992.

Premier League var nylig lansert, og i sesongåpningen hamret Shearer inn to spektalulære mål på langskudd borte mot Palace. Like minneverdig var kommentaren til den unge tomålsscoreren etter den nervepirrende kampen som endte 3-3: «Hvis du ikke skyter, da scorer du ikke…»

Jürgen Klinsmann (Tottenham – Sheffield Wednesday, 1994)

Tyske spillere i engelsk liga hørte med til sjeldenhetene, og Jürgen Klinsmann fremsto ikke akkurat som tøffingen hogd ut for engelsk knokkelfotball (matchet skuespillertalentet til Neymar). På den første pressekonferansen presterte tyskeren å stille spørsmålet: «Er det noen dykkeskoler i London?»

Men i debuten til 2 millioner pund-mannen som ble hentet fra Monaco, fikk forsvarsspillerne til Sheffield bakoversveis da Klinsmann satte i gang med sin greie på kamparenaen.

I den ekstremt tette kampen dundret den tyske landslagsspilleren inn det avgjørende målet i 4-3 seieren. Feiringen tok selvfølgelig showman Klinsman stupende bortover gressmatta mot hjemmesupporterne.

LES: Dagen Alexander Tettey dundret inn en av de mest usannsynlige scoringene i Premier League

Fabrizio Ravanelli (Middlesbrough – Liverpool, 1996)

Han var som tatt ut av en Hollywood-film om italienske gangstere. Hentet for 7 millioner pund fra Juventus rett etter at Ravinelli hadde hevet Europa Cup-trofeet med klubben. Liverpool sto som motstander i italienerens debut i Premier League, og gjorde seg til spilleren Liverpool-supporterne fortsatt sliter med å glemme.

Liverpool styrte kampen og scoret tre mål, problemet var at den italienske jyplingen hver gang fulgte opp med scoringer – tre i rekken. Det endte med 3-3 og poengdeling, Ravanelli hadde meldt sin ankomst på balløya. Feiringen var det heller ingenting å si på.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United – Fulham, 2001)

Nederlenderen måtte vente et år før han kunne realisere drømmen om overgang til Man Utd. Alt lå til rette, der United og PSV var enige om overgangssummen på 19 millioner pund, men en lei kneskade utsatte overgangen. Da det endelig var tid for debutkamp i Premier League, skjønte United-supporterne raskt at dette var en spiller for historiebøkene.

Fulham overrasket og tok en 2-1 ledelse ved Louis Saha, men fra det 51. minutter handlet alt seg om debutanten van Nistelrooy. To geniale scoringer fra nederlenderen ga de røde 3-2 seier og sendte United-supporterne inn i vill ekstase. Debuten ble ikke overraskende ikonisk.

LES: Benzema visste det allerede som 17-åring

Cristiano Ronaldo (Manchester United – Bolton, 2003)

Vi kommer selvfølgelig ikke unna Cristiano Ronaldo. Sporting-spilleren hadde imponert Alex Ferguson i en preseason-vennskapskamp, og ble hentet til Old Trafford. John O’Shea hadde blitt parkert av den unge portugiseren, denne farten, teknikken og teften skulle utnyttes på balløya. 16. august var det klart for debuten i den røde drakta.

Inn fra benken etter bytte med David Beckham i det 61. minutt begynte Ronaldo å terrorisere Bolton-forsvarerne helt frem til dommeren blåste av kampen. 4-0 seier til Man Utd and a star was born. United-legenden George Best satte ord på det etter kampen:

«It was undoubtedly the most exciting debut performance I’ve ever seen.»

Les flere Legende+ her

Lignende artikler

Populær