Har skjønt det må sluttes å vingle i spissposisjon.

Da også Jules Koundé glapp for Chelsea på tampen av juli, ble dette toppen av nesten-signerings-kransekaka til de nye eierne på Stamford Bridge. Nå er det også tradisjon for det motsatte hos Chelsea, der Londonklubben nok av ganger har sittet på den vinnende siden etter signeringskamp.

Ifølge Goal var Jules Koundé toppmålet for de nye Chelsea-eierne etter at Thomas Tuchel hadde mistet Rüdiger og Christensen på free transfer til respektive Real Madrid og Barcelona. Så kom Barcelona inn fra venstre, lastet med euros etter salg av TV-rettighetene sine, og overbeviste den franske landslagsspilleren om Camp Nou – og Sevilla om å sende spilleren til en av de største La Liga-rivalene.

LES: Fabian Barthez – fra titler og grusomme keepertabber til full gass på racingbanen

For å «trøste» de nye Chelsea-eierne tar vi et tilbakeblikk på overganger som landet, etter bikkjeslagsmål på forhandlingsrommet med bruk av «alle triksene i boka».

Arjen Robben (fra PSV til Chelsea)

Sommeren 2004 var 20-åringen Robben en av de hotteste angrepsspillerne på markedet etter en gnistrende god start hos PSV. Manchester United var først ute, og hadde ifølge Goal nesten ferdig utfylt kontrakt etter at en fornøyd Robben hadde vært på besøk på treningsfeltet til klubben. I siste minutt kom Chelsea inn og snappet til seg nederlenderen foran nesa på United-gjengen. The Blues mer enn doblet United-budet til 12 millioner pund, og vips hadde José Mourinho Robben i troppen.

Den nederlandske vingen spilte en nøkkelrolle i Chelseas titteltriumf i Premier League i 2004/05 -og 2005/06-sesongen. Så bar det videre til Real Madrid i 2007 for Robben.

(fra transfermarkt)

John Obi Mikel (fra Lyn til Chelsea)

For en overgangssuppe. Det er ikke ofte Lyn blir nevnt i internasjonal media, men i Mikel-overgangen/e ble Oslo-klubben en brikke i en av historiens snodigste overgangshistorier.

I april 2005 presenterte Manchester United den nigerianske midtbanespilleren som sin nysignering, mens Chelsea hevdet de allerede hadde blitt enig med Mikels agent om Stamford Bridge. En langdryg kamp i rettssystemet fulgte, 14 måneder senere hadde Mikel vært med på å spille Chelsea til 2 Premier League-titler og Champions League-tittelen.

LES: Dagen Alexander Tettey dundret inn en av de mest usannsynlige scoringene i Premier League

Willian (fra Anzhi Makhachkala til Chelsea)

I 2017 var det duket for ny storkamp om en spillers signatur. Denne gangen var det Tottenham som sto opp mot det økonomiske og sportslige kraftsenteret på Stamford Bridge.

Den brasilianske spilleren gjennomførte den medisinske testen hos Tottenham før den annonserte overgangen på 30 millioner pund. Ifølge Goal kom Chelsea-eier Abramovich personlig på banen for å overtale Willian til velge den vestre delen av London. Det endte med at vingen signerte femårskontrakt for Chelsea, og ble en viktig del av Chelsea-troppen frem til 2020. På Willians vakt ble fem trofeer busset til Stamford Bridge.

Så til tre signeringer sommeren 2022 som Chelsea ikke klarte å manøvrere seg frem til:

Raphinha (fra Leeds til Barcelona)

Det var liten tvil om at Chelsea hadde siktet seg inn på Raphinha som hadde vært gnistrende god for Leeds i 2020/21-sesongen. Ifølge Goal sto Chelsea klar med bud på opp mot 55 millioner pund. Leeds-direktørene var ivrige etter å gjennomføre overgangen, problemet var at Raphinha tidligere hadde forhandlet seg enig med drømmeklubben Barcelona om de personlige betingelsene.

Chelsea skjønte de hadde tapt, og rettet fokuset heller mot Raheem Sterling som endte i den mørkeblå drakta.

Matthijs de Ligt (fra Juventus til Bayern München)

Thomas Tuchel hadde bestilt tre, minst to midtstoppere av verdensklasse, Chelsea var på den nederlandske landslagsspilleren umiddelbart etter at det ble klart han ønsket exit fra Juventus. Ifølge Goal stablet Chelsea opp et solid bud for å hente 22-åringen, men trakk seg tilbake da de skjønte midtstopperen hadde bestemt seg for Bayern München.

LES: En av de mest legendariske målfeiringene kom seks år før Haaland ble født

Jules Koundé (fra Sevilla til Barcelona)

Dermed var det tilbake til full fokus på Sevilla-midtstopperen Jules Koundé. Chelsea var nær signering av den franske landslagsspilleren forrige sommer og hadde opprettholdt kontakten med La Liga-klubben. Ifølge Goal ble 55 millioner pund skjøvet over bordet, der til og med Romelo Lukakus tomme hus i London (belgieren er på utleie hos Inter Milan) ble lagt frem som boalternativ for 23-åringen.

28. juli publiserte Barcelona det første bildet av Jules Koundé i Barcelona-drakt på vei til medisinsk test…

Chelsea hadde med sportsdirektør Marina Granovskaia som «tradisjon» å komme ut som vinneren av knokkelkamper på forhandlingsrommet, de nye Chelsea-eierne med Todd Boehly som vikarierende sportsdirektør har tydeligvis noen runder å gå for å lære seg triksene.

Flere Legende+ artikler her