Forrige sesong var alt pipenkelt! (foto: real, twitter)

Back-to-back hattricks i Champions League som én av fire som har fått til dette kunststykket. Scoring i Champions League-kvartfinalen som sendte Chelsea ut av det beste selskapet. Karim Benzema har levd i skyggen til Ronaldo, Messi og de andre superstjernene, 2021-/22-sesongen har 33-åringen tatt front seat. Litt overraskende for de som hadde avskrevet senterforwarden, for 17-åringen Benzema i Lyon-drakt var det klinkende klart at han skulle lykkes.

Vi spoler tilbake da tenåringen Karim ble hentet opp til Lyons førstelag. Da hadde han jobbet seg oppover gradene i akademiet, på U16-laget leverte han solide 38 scoringer. På kampdagene til seniorlaget til Lyon fungerte Benzema som ballgutt på kampene. Før 2004/05-sesongen var det slutt på å hente ballene – nå skulle han sparke dem selv på B-laget til Lyon.

Les: 4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

Dette var fransk 4. divisjon, der Lyons reservelag endte på andreplass i gruppa si. Unge Benzema endte som toppscorer med ti mål.

Den profesjonelle debuten kom 15. januar 2005 mot Metz, der Benzema bidro umiddelbart med assist til den andre scoringen i 2-0 seieren. Tre kamper senere som innbytter var det duket for debuten i startelleveren mot Lens. Det ble seks kamper på Benzema denne sesongen, Lyon vant sin fjerde serietittel på rad.

Dette var starten på reisen som trolig skal sveipe innom for å ta imot Ballon D’ Or prisen 2022 (umulig å komme utenom Benzama denne gangen).

En historie fra ungdomstiden til Benzema illustrerer hvilken drivkraft, selvtillit og vinnermentalitet som har drevet franskmannen frem til å bli en av de ypperste i faget foran motstandernes mål. Det var da den 17 år gamle Karim ble hentet opp til til Lyons førstelag. Stjernene som Michael Essien og Eric Abidal hadde knapt registrert Benzema som ballgutt på førstelagskampene eller som B-lagsspiller. Det var tradisjon at nykomlingen skulle holde en tale foran hele førstelagstroppen. Essien og Abidal hadde bestemt seg for å gi slenge meldinger som skulle psyke ut den nye spilleren. Responsen fra Benzema som gjorde seg klar til å holde talen, var direkte, skarp og ubeskjeden.

-Ikke le, jeg er har for å ta plassen deres, kom det fra 17-åringen.

Det hører også med til historien fra første del av Benzemas karriere at han fikk god hjelp fra en trio av erfarne angrepsspillere som bidro til å få fart på utviklingen til Benzema. Denne trioen var Florent Malouda, Silvain Wiltord – og John Carew.

Les flere Legende+ her