Mr. Eriksen. (foto: united, twitter)

Christian Eriksen har avslørt at han avviste interessen fra Tottenham og Brentford fordi han følte at en overgang til Manchester United tilbød ham frigjøring fra det han hadde opplevd de siste 15 månedene.

Dansken signerte en treårsavtale med United i juli, til tross for stor interesse fra andre klubber i Premier League.

Eriksen fikk hjertestans under EM 2021 og kontrakten hans i Inter Milan ble sagt opp fordi Serie A ikke tillater spillere å spille med hjertestarter.

SISTE: 10 milliarder i utkjøpsklausul!

Det var ingen garanti for at Eriksen ville spille igjen, og Brentford tok en sjanse med å signere playmakeren i januar i fjor.

Eriksen trivdes i Nord-London og Bees var ville gjerne signere ham på en langsiktig avtale, etter at hans seks måneders avtale gikk ut.

Dramatiske scener under EM i 2021.

Spurs, Eriksens tidligere klubb, var også interessert etter at Antonio Conte forrige sesong bekreftet at han ville hente dansken tilbake.

Men Eriksen sier at han ble lokket av å signere for en av de største klubbene i verden.

Nye opplysninger: Liverpool la inn bud på en milliard rett før vinduet stengte

– Det var en forløsning etter det som hadde skjedd tidligere, og at jeg kunne få et tilbud fra United. Det var flott. Det er en stor klubb jeg har sluttet meg til. Jeg hadde nok muligheter. Jeg hadde nok alternativer å velge mellom, men det handlet om å finne den rette.

– Brentford ville at jeg skulle bli, men jeg vil si at der jeg er i karrieren min, og jeg fikk muligheten til å oppgradere til det jeg hadde drømt om og håpet på.

– Jeg ønsket å restarte karrieren min ved å komme til en enda større klubb, og jeg lyktes.