Erik ten Hag og Cristiano Ronaldo har et anstrengt forhold...Det bedret seg ikke med Ronaldos intervju med Piers Morgan. Twitter/@TimelineCR7

Tiden da en manager stod foran kamera etter en kamp og forsvarte spillerne er tydeligvis over. Manchester United manager Erik ten Hag, som gjorde drøssevis av taktiske feil, henger spillerne ut til tørk og gir dem all skyld for det ydmykende tapet borte mot Aston Villa.

Unai Emery hadde en drømmestart på livet i Aston Villa og i comebacket til Premier League. Aston Villa spilte med selvtillit og humør mot Manchester United lag som hadde åpenbare huller og dårlig organisering. – Det tok hele 60 minutter og 3 – 1 før Erik ten Hag og gjorde de nødvendige taktiske grepene han burde gjort mye tidligere.

Erik ten Hag valgte å benytte Cristiano Ronaldo fra start som kaptein på topp flanket av Marcus Rashford og 18 år gamle Alejandro Garnacho, mens Donny van de Beek fikk en sjelden sjanse fra start i tier-rollen. – Det fungerte svært dårlig. (både Donny van de Beek og Alejandro Garnacho ble byttet ut).

Les: Opplevde til gangs hvor tøft det er å møte Unai Emery


– Spillerne må ta ansvar og være klare, sa Ten Hag etter kampen til Sky Sports.

– Det er ikke akseptabelt at man slipper inn et mål så raskt i andre omgang på en kontring. Våre spillere er erfarne. Du må lese spillet og få organiseringen riktig. Slipper ikke inn to mål (tidlig i kampen). Det er totalt unødvendig.

Fremfor alt stilte nederlenderen spørsmålstegn ved spillernes forberedelser til kampen:

– Du må vinne kampene dine. I begynnelsen av kampen kunne vi vært bedre med ballen. Det starter med at spillerne følger reglene, sier han og fortsetter:

Les: Chelsea fikk avist bud på £45M i sommer – nå er Tottenham favoritter!

– Det så ut som Aston Villa var friskere. Det er ikke akseptabelt. Spillerne må ta ansvar og være klare, avslutter ten Hag.