Unai Emery i et spirituelt øyeblikk med ball

Manchester United manager Erik ten Hag fikk kritikk for å stille med Cristiano Ronaldo som kaptein i møtet med Aston Villa i dagens Premier League kamp. Det hadde trolig ikke spilt spesielt stor rolle for på motsatt banehalvdel stod et revansjesugent Aston Villa lag under ledelse av en av verdens aller beste managere Unai Emery.

Unai Emery fik den perfekte start på managerkarrieren i Aston Villa, da man på overbevisende manér vant 3-1 over Manchester United.

Aston Villa var farlige fra første spark og etter bare syv minutter sendte Leon Bailey hjemmelaget i føringen, før Lucas Digne doblet ledelsen fire minutter senere.

Les: Chelsea fikk avist bud på £45M i sommer – nå er Tottenham favoritter!

Unai Emery fikk det tøft som manager både for Paris Saint-Germain og Arsenal etter å ha ledet Sevilla med stor suksess i tre sesongen fra 2013. – I Paris var det bare Champions League pokalen som gjaldt og i Arsenal var det som om den spanske manageren ikke helt skjønte verken de sosiale kodene eller hvordan klubben virker.

Tilbake til dagens kamp. – Vi var ikke alene om å stusse over lagoppstillingen til Manchester United. Erik ten Hag valgte å benytte Cristiano Ronaldo fra start som kaptein på topp flanket av Marcus Rashford og 18 år gamle Alejandro Garnacho, mens Donny van de Beek fikk en sjelden sjanse fra start i tier-rollen. Det var som han ikke hadde fått med seg at Aston Villa var et helt annet lag enn det som skrapet bunnen av Premier League under ledelse av Liverpool legende Steven Gerrard.

Første hjemmeseier mot Manchester United siden 19.august 1995!

Eneste mål for Manchester United var et selvmål etter at Shaw banker til fra distanse, og ballen går via Ramsey og skifter kurs og går rett opp i krysset. – Det tok bare et minutt før han ligner ut selvmålet. Watkins fører ballen og utfordrer en ryggende Lindelöf. Spiller så 45 grader ut til unggutten, som hamrer den i nettet med bredsiden! Hårreisende forsvarsspill!

SISTE: Liverpool linket til Atletico Madrid-spiller

Først etter dette, i det 65 minutt på stillingen 3 – 1 gjorde Erik ten Hag gjorde sin første taktiske endring, og byttet tre spillere på en gang.

Manchester United er ute av topp fire og Aston Villa har klatret opp til en 13.plass. – Men viktigs av alt!! – Vi har fått en ny manager i Premier League som er sulten og dyktig!.

Les: FIFA åpner en debatt: Hvem ville vinne et 100 meter løp mellom disse ni stjernene i sin beste alder?