Diogo Costa

Manchester United leder angivelig kampen om Porto-keeper Diogo Costa, ettersom den portugisiske nummer én fortsetter å imponere for klubb og land denne sesongen. De røde djevlene er på jakt etter ny keeper ettersom David de Geas kontrakt går ut på slutten av sesongen og hans fremtid som førstevalg er fortsatt usikker.

Manager Erik ten Hag har sagt at han ønsker å belønne spillere med nye kontrakter bare hvis de presterer på høyeste nivå. – De uttalelsene har trigget førstekeeper David de Gea som krevde et møte, et møte som ikke gikk som forventet.

Ten Hag vil ha en keeper som er «mer trygg med ballen og som kan kommandere området sitt», og Portos Diogo Costa kan være den mannen for ham.

Les: Tottenham ser på med skrekk at forholdet mellom Andrea Agnelli og Massimiliano Allegri rakner

Diario de Noticias melder at Manchester United er «i ledelsen» blant klubbene som er interessert i den 23 år gamle målvakten, som har vært i utmerket form så langt denne sesongen.

Ifølge artikkelen har hans prestasjoner «aktivert radarene» til noen av de største klubbene i Europa. Manchester United som ønsker å finne det som omtales som en langsiktig erstatter for De Gea, kan sørge Portos dyreste salg gjennom tidene. – Frigjøringsklausulen er på 60 millioner euro og Manchester United skal være villig til å møte den. Nå er salget av Eder Militao til Real Madrid for 50 millioner euro sommeren 2019 klubbens dyreste.

Les: Slik blir du en god oddspiller

Denne siste uken imponerte Costa i en Champions League-kamp mot Bayer Leverkusen, og ble den første målvakten i turneringens historie som reddet en straffe og sørget for en assist i en og samme kamp.

Hans ro på ballen, kombinert med hans utmerkede skuddstopping, har gjort ham til et velrenommert navn, og han skal til VM i Qatar til vinteren som Portugals nummer én.

Les: Jürgen Klopp villig til å bruke over en milliard på midtbanespiller i konkurranse med Chelsea og Manchester United