Ben White

Arsenal manager Mikel Arteta var krystall klar på gjennom hele våren at det var viktig å stryke forvaret i sommer og det kom etter hvert ut informasjon at øverst på den listen var den engelske landslagsspilleren Ben White.

White har vært i Brighton siden 2016, men har vært på utlån både i Newport County, Peterborough United og ikke minst i Leeds United, der han var med å rykke opp til Premier League sesongen 2019/2020. – Leeds ønsket å kjøpe, men ønsket var ikke stort nok til å møte Brightons krav, Arsenal derimot var villige til å betale 50 millioner euro.

Les: Italiensk media: Romelu Lukaku ikke interessert i å doble lønna

«Jeg har hentet all kunnskap fra kampene jeg spilte på den sentrale midtbanen for Leeds og prøvde å passe den inn for Brighton,» sa han til The Athletic. «Det er åpenbart et annet lag, forskjellige spillere, annen liga, men det grunnleggende er det samme. Du må løpe, legge press på folk, få ned hodet på folk og prøve å snu ballen for laget ditt.»

Han fikk sin landslagsdebut i oppkjøringskampene til sommerens EM-sluttspill. Han var med i troppen til mesterskapet, men forble ubenyttet.

Sist sesong startet han 36 av 38 ligakamper for Brighton, som berget plassen på øverste nivå i engelsk fotball.

Les: Siste sesong med Jodie Whittaker som Doctor Who

– Ben var et av hovedmålene våre i sommer, og det er fantastisk å ha gjennomført kjøpet. Ben har blitt utdannet i to veldig gode klubber, Brighton og Leeds, de siste sesongene, sier Arsenal-trener Mikel Arteta til klubbens nettsider.