Traoré fikk også muligheten til å flekse på Camp Nou.

For to sesonger siden var Adama Traoré en av de hotteste vingene i Premier League. Spanjolen imponerte med eksplosivitet, fart og kraft. Utfordringen til den tidligere Barcelona-spilleren var bare at det ble veldig mye sprint for hver assist og scoring. Når det også surnet mellom Traoré og klubben da han viste forlengelsesnekt, fortsatte stagnasjonen. 13 scoringer og 18 assists på 168 kamper i Wolves-drakten belyser Traorés største utfordring.

Så kom utleie til Barcelona i januar, der Xavi og gjengen også sikret seg en kjøpsopsjon. Traore ble hentet sammen med Arsenal-utstøtte Aubameyang, der den gabonske spissen dro til med like mange scoringer i Barca-drakta som Traoré brukte 168 kamper på hos Wolves. For Traoré ble comeback’ et til ungdomsklubben en mager affære. Rundt trehundreogfemti minutter på banen i La Liga, det samme i Europaligaen. Med totalt fire assists sendte Barca vingen tilbake til balløya i sommer.

LES: Ronaldo + Solskjær = Sant!

Her har det skjedd endringer. Wolverhampton har slitt som få andre, Traoré har vært på banen i 12 av 15 kamper, med 1 scoring. Nå har en ny sheriff kommet til byen. Julen Lopetegui har tatt over det synkende Premier League-skipet til Wolves, han er ikke i tvil om at han ønsker Traoré med seg videre.

-Jeg har kjent ham siden han var 14 år i Barcelona (Lopetegui var spansk u-landslagstrener).. Hans kontrakt er ikke ferdig ennå, og det viktigste er at han i hvertfall er her til juni. Etter dette vet jeg ikke hva som kommer til å skje, men jeg håper selvfølgelig på, og vil bli glad, hvis han forlenger kontrakten, sier den ferske Wolves-manageren på pressemøtet.

LES OGSÅ: Tenker hardt på å loppe Xavi for en av hans mest verdifulle spillere

Etter å ha sett Traorés dalende stjerne det siste året, blir vi ikke overrasket hvis 26-åringen søker en «trygg havn» hos treneren som digger ham som spillertype – uavhengig av manglende produksjon. Den uunngåelige exit’en virker ikke lenger så uunngåelig – hvis Lopetegui sikrer Premier League-billett for neste sesong.