Emiliano Sala

Det som ble omtalt som en ulykke kan vise seg å faktisk være et drap. Emiliano Sala døde i en flystyrt da han var på vei fra Nantes i Frankrike til Cardiff i Wales sammen med piloten David Ibbotson den 21. januar. Fotballspilleren var da på vei for å sluttføre kontrakten med Cardiff. 

Piloten er fortsatt ikke funnet, mens Sala ble funnet og erklært død like etterpå.  Britisk politi har tatt ut siktelse mot en mann og mener at flyet ikke styrtet av «naturlige årsaker» men at det ligger en ulovlig handling bak. I siktelsen står det «drap som følge av en ulovlig handling».

Les: Suksessen fortsetter for Elias Pettersson årets nykommer i NHL

«Med bakgrunn i avhørene som er gjort har vi arrestert en 64 år gammel mann fra North Yorkshire-området under mistanke om drap som følge av en ulovlig handling», sier politietterforsker Simon Huxter i en uttalelse.

Det er ikke gitt noen detaljer rundt hvordan den mistenkte er knyttet til Salas død. Mannen skal samtidig ha vist vilje til å samarbeide med politiet i saken og er løslatt fra varetekt.

Den walisiske klubben hadde kjøpt argentineren to dager før flyet forsvant, i det som var den dyreste handelen i klubbens historie.

Flyet med Sala ble funnet først 4. februar. Den 59 år gamle piloten Ibbotson er fortsatt savnet.