(c) Bilde Viking FK: Bjarne Berntsen

Viking har under Bjarne Berntsens ledelse kravlet seg tilbake til toppen av Norsk fotball, borte er det slappe laget vi så for noen sesonger siden.  – Bjarne Berntsen har vært trener for Viking i tre perioder. Nå er han klar for to nye år som hovedtrener for Stavanger-laget.

I desember 2017, litt i underkant av én måned etter at Viking hadde slått Stabæk i siste serierunde av en sesong som endte med et blytungt nedrykk, ble det klart at Bjarne Berntsen skulle lede jobben med å få laget tilbake til Eliteserien igjen – og helst på første forsøk.

Les: Emiliano Sala saken har tatt en dramatisk vending: Mann arrestert for drap

Det greide han, sammen med trenerteamet sitt og en spillergruppe som har vokst og blitt svært populær. Med et økt fokus på lokale spillere, og med en underholdende og angrepsvillig stil, har Viking det siste halvannet året spilt seg tilbake inn i manges hjerter. Og det er noe Bjarne skal ha en stor del av æren for.

Berntsen trente Viking for første gang i 1992. Han var blant annet med på å møte Barcelona på Camp Nou i serievinnercupen, i tillegg til å lede laget til bronse i serien.

I 1995 var han ferdig som trener, før han i 2004 ble ansatt som vikarierende trener. Berntsen trente laget fram til Roy Hodgson tok over.

Les: AC Milan har fått på plass sin nye manager

I 2017 ble det for tredje gang klart at Berntsen skulle ta over Viking. Han har sittet i sjefsstolen siden den gang. I utgangspunktet hadde han kontrakt ut inneværende sesong, men nå er avtalen forlenget til ut 2021.

«Det er selvfølgelig veldig kjekt og en anerkjennelse for at vi har gjort en del rett. Det er også kjekt at klubbledelsen mener dette er det rette. Samtidig har jeg vært tydelig på at dette er den siste kontrakten jeg skriver som hovedtrener. Jeg blir 65 år når denne avtalen går ut», sier Berntsen til Aftenbladet.

Les på F7: Det mest radikale og opprørske valget du kan gjøre, er å være optimistisk

Utrolig kjekt

«Bjarne har levert i henhold til målsettinger og forventninger – og vel så det. I tillegg er det utrolig kjekt å se den satsingen vi har med tanke på den lokale profilen vi ønsker å ha», sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, til klubbens hjemmesider.

Viking har imponert i Eliteserien denne sesongen. Klubben ligger på 6.-plass etter ti kamper, kun åtte poeng bak Molde, men har i tillegg to kamper til gode.