Youssoufa Moukoko har akkurat som Erling Braut Haaland ekstreme egenskaper

Gjennom forrige sesong pågikk det et spill mellom Dortmund-ledelsen og spilleren Erling Haaland i sin tid beskrev som verdens største angrepstalent. Youssoufa Moukoko var misfornøyd med behandlingen hos Dortmund der spilletid ikke var en selvfølge. Spilleren var på god vei bort, men valgte til slutt å forlenge. Dermed skulle det endelig være duket for fokus på det sportslige, utvikling og leveranser i verdensklasse.

Problemet har vært at tenåringen ikke leverer på jevnt høyt nivå. 7 scoringer på 35 kamper forrige sesong holder ikke når du skal levere som spiss hos Dortmund, denne sesongen har den tyske landslagsspilleren (2 kamper) knapt vært på banen. 47 minutter fordelt på fire bundesligakamper sier alt.

LES: Ajax sparker Sven Mislintat timer etter skandalekampen

Ifølge Bild har Dortmund nå snudd og bestemt seg for å selge supertalentet de brukte over et år på å overbevise om å bli. Med «bare» 35 millioner euro i prisforventning, er bundesligaklubben bestemt på at det ikke skal stå på prisen, 18-åringen skal bort.

Moukoko fikk debuten hos Dortmund dagen etter han fylte 16. Etter kampen trakk Erling Haaland frem superlativene for å beskrive hvilket potensiale angrepsspilleren har i seg.

-Jeg mener han er det største talentet i verden akkurat nå. 16 år og én dag, det er helt utrolig. Han har en stor karriere foran seg, skrøt Haaland til ESPN.

Det siste året har «et av verdens største spisstalenter» vært linket til klubber som Liverpool, Chelsea, Juventus, Barcelona og Real Madrid. Dortmund har mistet tålmodigheten med Moukoko, da får vi se hvem som tar over stafettpinnen.