Allerede før søndagens «skandalekamp» mot Feyenoord var jobbsikkerheten til Sven Mislintat svært dårlig. Ajax har hatt en «historisk dårlig tøff start på sesongen og ligger på 14. plass med fem poeng etter fire runder i Eredivisie.

Nå tvinges fotballdirektøren Sven Mislintat ut av Ajax.
Klubbens ledelse – ledet av fotballdirektør Sven Mislintat – og trener Maurice Steijn har derfor måttet tåle skarp kritikk den siste tiden, og søndag brøt helvete løs på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

Les: Marcus Rashford krasjet sin Rolls-Royce på vei hjem fra kamp! – Heldigvis har han to til stående i garasjen

Feyenoord ledet 3 – 0 etter 37 minutter spill. – Da brøt helvete løs i Amsterdam og kampen måtte avbrytes.

Ajax lå under 0-3 i det klassiske møtet med Feyenoord da supporterne kastet pyroteknikk ut på banen, noe som førte til at kampen ble fullstendig avbrutt, og etterpå stormet fansen hovedinngangen til arenaen og vandaliserte den, i tillegg til at de kastet stein mot politifolk. .

Timer etter skandalekampen kommer Ajax ut med Mislintat sparket – etter 129 dager i klubben. Han forlater sin stilling med umiddelbar virkning. «Det er gjort flere forsøk på å gjenopprette bred oppslutning, men uten ønsket resultat. Det fører til uro i og rundt klubben, også på grunn av de skuffende resultatene. Sven har lagt ned en kjempeinnsats for Ajax de siste månedene, noe vi er takknemlige for. Det er nå i Ajax sin interesse å gå videre med felles styrke og finne en vei tilbake til sportslig suksess» sier Ajax-sjef Jan van Halst på klubbens hjemmeside.

Tidligere i år hentet Mislintat Steijn som ny manager, og brukte i sommer rundt 109 millioner euro på nye spillere. Samtidig solgte klubben også spillere for 156 millioner euro.

Mislintat har tidligere jobbet i Stuttgart, Arsenal og Borussia Dortmund.