Sivert Mannsverk med fotballdirektør Sven Mislintat som nå har fått sparken

På den siste dagen i sommervinduet hentet Ajax sin fotballdirektør Sven Mislintat en av Eliteseriens tydeligste profiler,21 år gamle Sivert Mannsverk. – Ajax betalte 6 millioner euro pluss bonuser for den norske midtbanespilleren.

Normalt er det et sjakktrekk å gå til Ajax, men ettersom ting har begynt å skrante i den nederlandske storklubben er det slettes ikke sikkert springbrettet virker lenger.

Allerede før søndagens «skandalekamp» mot Feyenoord var jobbsikkerheten til Sven Mislintat svært dårlig. Ajax har hatt en «historisk dårlig tøff start på sesongen og ligger på 14. plass med fem poeng etter fire runder i Eredivisie. – Bare to poeng over kvalikkplassen. Etter gårsdagens katastrofekamp som ble stoppet på grunn av opprør kan konsekvensen for Ajax bli svært alvorlige.

Les: Ajax sparker Sven Mislintat timer etter skandalekampen

Ajax var raskt ute og fordømmet hendelsene: «Ledelsen og representantskapet i Ajax tar avstand fra mishandlingen som førte til at kampen mot Feyenoord ble avbrutt søndag og forstyrrelsene etterpå. Dette er ikke en oppførselen som er Ajax verdig».

Det nederlandske fotballforbundet har innkalt til krisemøte etter opptøyene på og rundt Johan Cruijff ArenA i gårsdagens 0 – 3 tap mot Feyenoor. – Tiltakene kan bli at Ajax må spille uten publikum i noen kamper, bøter og poengtrekk. I tillegg kommer politiet til å komme med regning for å ha blitt angrepet av sinte Ajax-supportere og som politsjefen i Amsterdam har sagt i morgentimene i dag. Vil de resten av sesongen stille med ekstra mannskaper på klubbens regning.

Les: Dumper spilleren Haaland kalte «det største spisstalentet i verden»

Maurice Steijn ble ansatt i juli som Ajax-manager. – Han fikk jobben av sportsdirektør Sven Mislintat i går fikk sparken. – Hvor lenge manageren blir i jobben måles nå i timer og ikke i dager.

Ajax bekrefter søndag kveld at fotballdirektør Sven Mislintat er ferdig i klubben. Den nederlandske storklubben skriver at mangelen på støtte innad i organisasjonen er årsaken bak beslutningen.

Nyheten om Mislintat kommer samme dag som storoppgjøret mellom Ajax og Feyenoord ble avbrutt og ikke spilt ferdig. Kampen ble stoppet flere ganger etter misfornøyde Ajax-fans kastet bluss inn på banen. Ti minutter ut i andre omgangen ble kampen stoppet for godt.

Mannsverk har så langt spilt én kamp for Ajax. – Heldigvis satt han på benken under hele gårsdagens fadese og kan ikke klandres. Ajax som normalt er et sikkert neste skritt, med speidere fra storklubber over hele Europa på tribunen, har mistet mye av sin glød og interesse.