Nummer ni og nummer ti

Bare 34 år gammel har ikke den argentinske spissveteranen Gonzalo Higuain motivasjon til å få på enda en sesong og da han gikk av fotballbanen i natt var det for siste gang som spiller. – Håpet var at det skulle vare litt lenger, men Inter Miami tapte 0-3 for New York City er de ute av MLS-sluttspillet.

David Robert Joseph Beckham sin klubb har enda ikke fått det helt til å virke, selv om man kan se en bedring siden sist sesong. Gonzalo Higuain var en av tre som kunne tjene over lønnstaket satt av MLS så ved hans pensjonering rydder det plass til en ny superstjerne. (Det snakkes om Beckham sin kompis Cristiano Ronaldo).

Det kommer ikke som noen overraskelse det er slutt, men vi vil minne den argentinske spissen om at det er lov å ombestemme seg. – For 14 dager siden var Higuain ute og fortalte verden det er slutt etter sesongen, og nå som Inter Miami er ute av sluttspillet bekrefter han det på pressekonferansen etter kampen: «Drømmen er over. Nå starter et nytt liv»

Les: Gjør klart nytt tilbud til Thomas Frank

Higuain hadde en ball i nettet i mandagens kamp, men det ble annullert for offside. 34-åringen var i kanonform foran sluttspillet, der han scoret 12 mål på de siste 14 kampene. Kontrakten med Inter Miami utløper ved sesongslutt.

Higuain scoret 121 mål på 264 kamper for Real Madrid i perioden 2007-2013. Der vant han også ligaen tre ganger, supercupen to ganger og cupen én gang.

– Det har vært halve livet mitt. Jeg forlater fotballen fornøyd siden jeg ga alt til siste slutt, fortsatte han.

LES: Skal overtales til å droppe Arsenal