England er løp over regjerende verdensmestere New Zealand i Semifinalen i Rugby VM og nå spiller de mot Sør-Afrika i finalen. Dette har ført til  rugbyfeber i England, men fordi finalen ble spilt i Japan (alle de andre kampene også forsåvidt) ble kampen opplevd i puber over hele landet.

5000 puber bestemte seg for å åpne dørene tidlig i dag og det ser ut til å ha lønnt seg, ikke på banen, men på kassa.

Les: Ti fotballstjerner som er ute i kulden

Sør-Afrika formelig kjørte over England og vant helt uten problemer 32 – 12.

Givemesport. Storbritannias øl- og pubforening anslår at de engelske rugbyfansene vil drikke en million ekstra halvlitere under «Super Saturday» – noe som vil gi inntekter på 3,8 millioner pund, eller omtrent 47 millioner kroner.

«Vi har hatt et gjennomsnitt på 25.000 fans som lette etter en pub i siste øyeblikk for å se Englands kamper så langt. Vi regner med at det nå vil være over 50 000 mennesker som leter etter en pub for denne kampen», sier Dominic Collingwood, en av grunnleggerne av Matchpint-appen, en app som folk bruker for å finne ut hvilke puber som kringkaster en bestemt kamp .

Sør-Afrika knuste engelske hjerter med en hensynsløs oppvisning av «maktrugby» for å gripe sitt tredje Rugby-VM.

Og til tross for fire straffer fra kaptein Owen Farrell klarte de aldri å gapet fra første omgang, «Springboks» produserte en enestående kamp for og matchet VM gullet i 1995 i Johannesburg og i 2007 i Paris.