Bellingham. (foto: bellingham, twitter)

Erling Haaland er historie, men uttalelsen til Dortmunds sportsdirektør etter overgangen til Manchester City viser at hele prosessen var en belastning for Bundesligaklubben. Det siste halve året ble det brukt mye energi i klubben for å overtale nordmannen, altfor mye. Dortmund akter ikke å gjøre samme tabben med Jude Bellingham.

For der Haaland hadde den «forbannede» utkjøpsklausulen som var kontraktfestet til å aktiveres sommeren 2022, er Bellingham bundet til kontrakt til 2025. Fortsatt et hav av tid, men ikke når nesten samtlige av de største klubbene i Europa har signalisert sin interesse hos Bellinghams representanter.

LES: Manchester City har funnet Guardiolas arvtager

Nå venter tydeligvis ikke Dortmund på at beilerne skal få plantet en endelig idé hos Bellingham om en exit i 2023.

Ifølge 90mins kilde har Dortmund-ledelsen godfølelsen om at de skal klare å overtale 19-åringen om de beste utviklingsmulighetene den kommende sesongen. Kilden, with knowledge of the situation, hevder tyskerne er overbeviste om at Bellingham ikke er fast bestemt om å forlate klubben i sommer, og at mulighetene for å ha med midtbanespilleren videre til neste sesong er gode.

Ifølge 90mins kilde satser Dortmund på å signere ny kontrakt med Bellingham á la Haaland, der en utkjøpsklausul aktiveres først i 2024.

Dette er langt fra over.

LES OGSÅ: 5 nødvendige endringer hos Manchester United