Papu Gomez tar seg noen års pause som verdensmester. (foto: monza, twitter)

Etter at å testet positivt på doping i 2022, var det først forrige måned Papu Gomez fikk sin karantene. Mange har stilt seg undrende til at det tok så gruelig lang tid, nå kommer forklaringen.

Den tidligere Sevilla -og Atalanta-spiller, nå hos Monza, ble dømt til toårs-karantene etter positiv dopingprøve i Sevilla i 2022. En ulovlig medisin ble registrert på testen, fotballverden har ventet på at karantenen skulle tre i kraft. Gomez har likevel kunne fortsette med business as usual. Ifølge spanske Relevo ligger forklaringen i at han forsvarte seg med at han hadde som uskyldig part hadde inntatt hostesaft med stoffet terbutalin, som WADA har stemplet som ulovlig.

LES: Tyskland på stø kurs mot det eneste som er verre enn å IKKE kvalifisere seg til EM

Så hva forårsaket den lange prosessen?

Ifølge Relevo skal Gomez ha forsøkt å bevise at det var kona som hadde gitt ham hostemedisin da han hadde en lei hoste. Medisinen ble gitt i hjemmet, ifølge Gomez fra flasken som ble kjøpt ni måneder tidligere til parets sønn. Spilleren kunne dokumentere innkjøpet av hostemedisin til sønnen, men overbeviste ikke WADA til å droppe karantenen – men etterforskningen trakk ut.

Gomez fikk dermed en utsettelse på startdato for karantenen, ett år etter dopingtesten. Dette ga spilleren en ikke ubetydelig VM-tittel med Argentina i Qatar i desember, men hjelper argentineren ikke de kommende to årene.

Noe sier oss dessverre at det var verdt det.

TYSK FOTBALL: Harry Kane må tilbake og spille to kamper mot Tottenham