Bilde: Michael Emilio

Verdens neste beste spiller. Historisk toppscorer i England i sin debutsesong. The Treble-vinner i debutsesongen. Markedsverdi på over to milliarder kroner. Dette er Erling Haaland «anno 2023». Nå mimrer en italiensk agent om hvor nær han var å være den som oppdaget Haaland.

Ole Gunnar Solskjær har fortalt historien hvor han oppfordret Manchester United på det sterkeste å signere den norske spissen, men møtte null interesse fra klubbledelsen. Dette var fortsatt før Haaland startet sin rakettutvikling, som bare fortsetter med uforminsket styrke. Matteo Tognozzi var på samme sporet allerede da unge Haaland satt på benken hos Molde.

LES: Dopingsaken få forsto seg på har en «god» forklaring

Den tidligere Juventus-speideren (dro nettopp videre til Granada og La liga) forteller sin versjon.

-Vi (Juventus) var et skritt fra å hente Erling Haaland. I november 2017 hadde jeg bare vært i klubben i fire måneder og den norske spilleren var den første jeg tok kontakt med. Jeg hadde ham i min hånd, der planen var at han skulle tilslutte seg Primevera (U19-laget til Juventus), begynner Tognozzi ifølge Football-Italia.

Så hva skjedde?

-Men handelen ble vurdert for dyr for et ungdomslag. På den tiden satt han fortsatt på benken til Molde, men kort tid etter begynte han å spille kamper og score mål. Så var alle etter ham, avslutter Juve-agenten.

RADIOSPORTEN: Heldigvis er det ikke lenger bare David de Gea selv som tar avgjørelsen om ny klubb

Hvis det er noen trøst for italieneren, det er nok av agenter og klubber som fnyste av muligheten til å signere en ung, litt keitete norsk spiller uten særlig mye å vise til.