Karim Benzema

Det er veldig mye som skiller AFC Champions League fra UEFA Champions League, vi har den siste uken fått noen underholdnene bekreftelser på ting som aldri, aldri, ville skjedd i Europa, men som er helt normalt i sydligere himmelstrøk.

Saudi-Arabiske lag er på besøk i Iran for å spille Champions League kamper. – Ikke bare hater landene hverandre intenst forholdene er ikke akkurat som forventet. Mens debatten her hjemme går på om vi skal ha gress eller kunstgress virker debatten i Iran å gå mer mellom om man skal ha gress eller betong. Vi i Sporten.com synes betong virker som et mer solid alternativ som burde være lettere å vedlikeholde.

Les: Neymar tror knapt det som møter ham av gressmatte: «Det er ikke mulig!»

Neymar som fyller bankontoen sin hos Al-Hilal får kjørt seg når han i dag skal spille fotball på et tynnt lag med ferdigplen lagt for annledingen over et betongdekke.

Al Ittihad på sine side nekter å spille AFC Champions League-kamp mot Sepahan, ikke på grunn av forholdene på banen, men hva som er på siden av banen!.

Den iranske laget Sepahan har valgt å hedre en tidligere militæroffiser Qasem Soleimani med en byste ved siden av banen. – Dette er en kar som ikke er spesielt populær i Saudi-Arabia. Ørkenlandet fikk med seg AFC på å kansellere kampen!.

Les: Jude Bellingham som er mer effektiv foran mål enn både Mbappé og Haaland har nettopp blunket til Modric


AFC sier at Champions League-kampen ble kansellert «på grunn av uforutsette og uforutsette omstendigheter»

Al Ittihad – som kjøpte slike som Karim Benzema, N’Golo Kante og Fabinho på – var allerede tilstede på Naghsh-e-Jahan Stadium i Isfahan, men kampen ble avbrutt da de besøkende så statuen av Qasem Soleimani.

Soleimani var ansvarlig for Irans militære operasjoner i Midtøsten, og ledet Quds-styrken. Han ble drept av et amerikansk luftangrep i Irak i 2020, sanksjonert for sin påståtte rolle i et komplott for å myrde den saudiske ambassadøren til USA i 2011.

En uttalelse fra AFC lyder: «AFC Champions League 2023/24 gruppe C-kampen mellom Sepahan FC og Al-Ittihad FC, som skulle finne sted på Naghsh-e-Jahan Stadium i Isfahan i kveld, er avlyst pga. uforutsette og uforutsette omstendigheter.

«AFC gjentar sitt engasjement for å sikre sikkerheten og sikkerheten til spillere, kampledere, tilskuere og alle involverte interessenter. Denne saken vil nå bli henvist til de relevante komiteene.»

Relasjonene mellom Iran og Saudi-Arabia er fantastisk dårlige, selv om de nylig har blitt bedre med en avtale som ble oppnådd i Kina i mars. Saudi-klubber hadde ikke spilt i Iran på åtte år, men Al Nassr har siden møtt Persepolis i september.

Litt under en time før den planlagte avspark, skrev Al Ittihads X-konto: «Al-Ittihad-laget har ankommet stadion! Med hjerter fulle av spenning og trøyer i flammer, er de klare til å erobre banen og gjøre sitt merke!»

Klubbens konto la senere ut bilder av bysten – en nær et iransk flagg – men de har siden blitt slettet. Sepahan og Al Ittihad må nå bli enige for at kampen skal omarrangeres til en senere dato.