Er helt sikkert på at dette betyr noe, bare litt usikker på hva..

Inter Miami har satt igang et løp for å hente ballon d’or vinner fra 2018 kroatiske Luka Modric til MLS. Inter Miami eier David Beckham bruker sleipe triks og bruker seks ganger ballon d’or vinner Lionel Messi for å friste den 38 år gamle midtbanespilleren.

Men det kommer nå noe som må være et slags mottrekk fra Real Madrid som i sommer valgte å bare forlenge avtalen med Luka Modric frem til neste sommer. – Fra og med januar står han fritt til å forhandle med hvem som helst.

Les: L’Equipe: Eden Hazard klar for kamp i oktober


Jude Bellingham viser seg mer å være mer effektiv foran mål enn både Mbappé og Haaland, og han har nettopp blunket til Miami-tilknyttede Modric i sosiale medier.

Bellingham som meldte overgang til Real Madrid var ikke en 9, han kom ikke den spanske hovedstaden som en 9, men nå er Jude Bellingham i ferd med å bli en målscorer på nivå med de dødeligste spissene i Europa. Den «såkalte» midtbanespilleren har løftet Real Madrid til toppen av La Liga og sørget for seieren mot Union Berlin i Champions League, noe som viser at hans rolle på laget er avgjørende.

Den 20 år gamle engelskmannen scoret igjen i Montilivi mot Girona da Madrid slo de daværende ligalederne 0-3. Han måtte vente til det 71. minutt, men navnet hans dukket opp på resultattavla nok en gang. Før målet hadde han allerede klart en assist med utsiden av støvelen, en pasning Modric ville være stolt av, for Joselu å bringe Los Blancos foran i kampen.

Bellingham har nå sju mål (seks i ligaen og ett i Champions League) denne sesongen.

I et Madrid-lag som til tider har slitt med å finne nettet, er Bellingham klinisk. På de ni kampene som er spilt denne sesongen har engelskmannen kun trengt 22 forsøk på å score 7 mål.

Konverteringsfrekvensen hans i LaLiga og Champions League er 31,82 %. Til sammenligning har Rodrygo, en spiller som sliter foran mål, kun scoret én gang til tross for at han hadde 34 skudd, mens Joselu har trengt 32 forsøk for å score fire mål. Og blant de andre fem spillerne som har bidratt med et mål, er det bare Brahim som kommer i nærheten av Bellinghams effektivitet. Mannen fra Málaga, som scoret mot Las Palmas, har funnet nettet tre ganger på sine 108 spilleminutter.

LES OGSÅ: Ledig trenerjobb skriker etter Graham Potter


Jude Bellingham er mer effektiv enn Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland
Hvis vi utvider utvalget til ikke bare å inkludere den spanske ligaen, men alle Europas fem store konkurranser, rangerer Bellingham blant de beste målscorerne på kontinentet. Frem til denne lørdagen hadde 42 spillere scoret minst fire mål så langt denne sesongen i mesterskapene i Spania, England, Italia, Tyskland og Frankrike.

Ved første øyekast går Bellingham ubemerket: han er på 16. plass når det gjelder effektivitet, med seks mål på 18 skudd i ligaen (33,3 %), men prosentandelen hans er over spillere som Mbappé (7 mål på 26 skudd, 26,9 %) eller Haaland (8 mål på 32 forsøk, 25%).

Den mest effektive skytteren i Europa er Abdón Prats, med 4 mål fra kun 6 skudd (66,7 %). I den spanske ligaen er det bare Mallorca-spilleren, Morata og Kubo som er mer effektive enn Madrids toppscorer foran mål.

Spillerlagsmål Målforsøk Konverteringsfrekvens %
Abdon Prats Mallorca 4 6 66,7
Morata Atletklubb 5 12 41.7
Kubo Real Sociedad 5 13 38.5
Bellingham Real Madrid 6 18 33.3
Sorloth Villarreal 4 14 28.6
Arribas Almería 4 15 26.7


Og det er ikke bare på målfronten Jude Bellingham skiller seg ut. Mot Girona var Bellingham lagets tredje beste pasningsspiller, med en suksessrate på 97,8 % (44 av 45 pasninger), og 13 pasninger han gjorde inn i den siste tredjedelen av feltet fant en lagkamerat. I de åtte kampene han har spilt for Real Madrid, har ikke Bellingham falt under 80 % pasningstreffsikkerhet.

Beskjeden til Modric – skal han til Miami?
Modric var personen som inspirerte Bellingham for hans assist til Joselu. «Jeg har sett hvordan Modric gjør det i tre måneder», forklarte Jude til Real Madrid TV, hvor han takket kroaten for «leksjonene» med et «blunk» i sosiale medier.

I en av historiene han publiserte på Instagram etter kampen, la Bellingham ut et bilde av seg selv som setter seg på flyet sammen med Modric, akkompagnert av en blinkende emoji. En kjærlig gest for Modric som så kampen fra benken i Montilivi og har rykter svirret rundt hodet om en fremtid i Miami.