(c) FC Barcelona: Ernesto Valverde

Uflaks for Deportivo La Coruna å møte Barcelona i sin skjebnekamp hvor overlevelse i La Liga står på spill. – De kjempet hardt, men overmakten ble for stor.

I går fikk vi se samarbeidet mellom Luis Suárez og Lionel Messi slå ut i full blomst. Messi vartet opp med tre mål alle assistert av Suárez, hvis ikke det var for at de er lynraske ville jeg sammenlignet det med en perfekt utført vals.

La Liga er vanligvis en kamp mellom gigantene Real Madrid og Barcelona, en kamp som regel varer helt inn til målstreken. I år er det forskjellig, vi har lenge vært klar over at Barcelona ville vinne, vi har bare ventet på at det skulle være matematisk umulig å ta dem igjen.

Barcelona har vunnet La Liga for 25.gang når det fortsatt er fire runder igjen, det er ikke Real Madrid som ligger på andre, men den evige treer Atletico Madrid.

 

Deportivo La Coruna 2 – Barcelona 4

Det ble en følelsesladet kveld, spesielt for hjemmefansen som måtte se sitt lag rykke ned i Secundo. Mens Barcelonafansen jublet i regnet måtte Deportivo La Coruna fansen felle en tåre.

Barcelona manager Ernesto Valverde snakker med sin egen web: 

«Jeg er veldig glad fordi det har vært en veldig lang turnering. Vi har jaget tittelen siden vi var nummer én. Til slutt tok vi det siste skrittet og kan kalle oss mestere»

«Vi har vært det beste laget og vi har spilt utmerket. Vi er veldig glade for å ha hatt en så god sesong. Det kan ikke gjøres på en dag, men over flere dager og kamper. Nå skal vi feire med våre fans.

«Ting slutter ikke her, vi elsker å gå gjennom sesongen uten nederlag og dermed sette ny rekord. Det vanskeligste er ikke å vinne ligaen, men å vinne ligaen igjen.

Philippe Coutinho ønsker å viske ut all usikkerhet om han var et godt kjøp eller ikke og vartet allerede ettter 7 minutter opp med en lekkert plasserte ball opp i hjørnet. Etter det tok det litt tid før Lionel Messi la på til 0 – 2 etter en lissepasning fra Luis Suárez i 38. minutt.

En reduksjon rett før pause av Lucas Perez lettet litt på stemningen på hjemmetribunen. Over i andre omgang utlignet Emre Colak og nå var håpet om at Deportivo La Coruna på eget gress kunne klare å vinne tre poeng de var avhengige av.

De siste ti minuttene var geniale for Barcelona, i det 82 minutt var det egentlig hipp som happ hvem som skulle fyre av et skudd, Suarez eller Messi. – Suarez slo en perfekt ball til Messi som på poetisk vis satte inn sitt andre mål for dagen.  Nå var det ikke mer futt i Deportivo La Coruna og Barcelona var som en velsmurt maskin. Suarez hentet frem nok en strålende passning til Messi som bare tre minutter etter sin forrige scoring satte inn det tredje målet for kvelden.

Les: La Liga-klubb frir til Barcelona-stjernen

Andrés Iniesta har bestemt seg for å gi seg i Barcelona etter 22 år, det var et rørende øyeblikk da han rett før slutt ble satt innpå og hele stadion ikke Barcelona fans reiste seg i respekt for en stor spiller.