Donny van de Beek er ikke verdt 13 millioner euro for Eintracht. (foto: Eintracht Frankfurt)

Det vil seg ikke for nederlenderen som ble servert i fanget på Ole Gunnar Solskjær i 2020. Tanken var sikkert god, men når selv ikke Ajax-trener Erik ten Hag ser hvordan han skal bruke den tidligere Ajax-stjerna i United-spillet, da vitner det om en gedigen mismatch mellom spiller og klubb. Vi hadde håp om at situasjonen for 27-åringen ville løse seg på utleie til Bundesliga med kjøpsopsjon, men nå smeller døra igjen i Frankfurt.

Van de Beek har vært på utleie hos Eintracht Frankfurt, som skjønte ganske kjapt at dette ikke var noe sjakktrekk. Etter tre kamper i Eintracht-drakta, valgte tyskerne å ikke inkludere nederlenderen i Conference League-troppen for resten av sesongen.

LES: Helt innlysende for Erik ten Hag at han skal beholde trenerjobben

378 minutter på kamparenaen har det blitt i Eintracht-drakta, på søndag bekreftet Van de Beeks agent at bundesligaklubben ikke kommer til å benytte seg av kjøpsopsjonsklausulen i kontrakten, selv ikke når denne er på 13 millioner euro, en tredjedel av summen Manchester United måtte betale for fire år siden.

Agenten til Van de Beek, Guido Albers, bekrefter, og gjør det samtidig tydelig at klienten ikke vil tilbake til Ajax eller nok en Premier League-klubb.

– Han må spille for et lag som spiller bra fotball. Han vil ikke returnere til Ajax. Min preferanse er å se til Spania, Italia eller Frankrike. Han trenger å spille i tierrollen slik han gjorde i Ajax. Det er mange nederlandske spillere som lykkes i spansk og italiensk fotball, så en overgang dit ville vært fantastisk, sier agenten.

F7: Vil hente Bodø/Glimt stjerne til Bundesliga

Van de Beek har kontrakt med Manchester United til neste sommer, men med 62 kamper i United-drakta på fire år har midtbanespilleren nådd sitt topp-potensiale på Old Trafford.