Med sin verdi på 3,75 milliarder dollar er ikke Denver Broncos engang på topp 10 listen over de mest verdifulle lagene i verden. – Øverst troner Dallas Cowboys med 5,7 milliarder dollar. – Det har lenge gått ryker om et mulig salg, men nå er det altså en realitet.

Denver Broncos kunngjorde at franchisen er ute for salg og at de håper å fullføre prosessen før starten av 2022 NFL-sesongen. «Alle som dukker opp som den nye eieren vil helt sikkert forstå hva laget betyr for våre fantastiske fans og dette fellesskapet,» sa teamets president og administrerende direktør Joe Ellis.

Les: Brasilianske Luiz Adriano vender tilbake til Europa

Den endelige juridiske barrieren for salg har endelig blitt løftet av en dommer, dommen avgjorde etter lang kamp tvisten mellom tidligere Broncos-eiere Edgar Kaiser og Pat Bowlen ved å si opp forkjøpsavtalen mellom dem.

Broncos ble nylig verdsatt til 3,75 milliarder dollar av Forbes. Pat Bowlen kjøpte Broncos i 1984. Familien hans hadde kontrollert teamet siden 2019 etter at han døde av komplikasjoner fra Alzheimers.

Les: Bekreftet: Steve Bruce på plass hos West Bromwich

Bowlen-familien sa i en uttalelse at det å eie laget har vært «vår livs ære».

«Broncos er en spesiell franchise som er en del av stoffet i denne regionen, og den som dukker opp som den nye eieren vil helt sikkert forstå hva laget betyr for våre store fans og dette fellesskapet,» la Ellis til.

Dommer rydder vei for salg
Broncos var offisielt i stand til å selge etter 11. januar da en dommer i Denver District Court avgjorde at forkjøpsretten mellom Edgar Kaiser Jr. og Pat Bowlen – de to forrige eierne – var «ikke lenger gyldig eller håndhevbar» og «opphørte i dens helhet.»

Broncos vil nå gå på auksjon, ettersom franchisen spenner seg for sin første nye eier siden Pat Bowlen kjøpte teamet i 1984. Broncos Hall of Famer Peyton Manning forventes å være en del av en gruppe så vel som Amazon-sjef Jeff Bezos. Broncos forventes å selge for det meste av ethvert lag i amerikansk sportshistorie, med bud som forventes å overstige 4 milliarder dollar.