Abramovich fra en eller annen kamp der Chelsea vant.

To dager etter Saudi-Arabia satte rekord for henrettelser på en dag med 81 personer har Saudi Media Group ifølge CBS-journalist Ben Jacobs langt inn et bud på kjøp av Chelsea på 2,7 milliarder pund. – Skulle handelen gå igjennom vil verdens verste diktatur ikke eie enda en klubb i Premier League.

For noen uker siden kjøpte Public Investment Fund Premier League klubben Newcastle. Fondet eier også Saudi Arabian Military Industries som leverer våpen som bomber Jemen tilbake til steinalderen.

Les: Planlegger å hylle Åge Hareide i Parken

En uke etter Russland sin invasjon av Ukraina bekreftet den russiske oligarken Roman Abramovitsj han ville selge klubben og donere fortjenesten til ofrene av krigen, så 10 mars kunngjorde den britiske regjeringen at de innfører sanksjoner mot president Vladimir Putin sin nære venn og fryser alle hans eiendeler i Storbritannia.

Det kan umulig være bedre for Chelsea å bytte ut en diktatorvenn med en annen.

Abramovitsj kan på grunn av sanksjonene ikke får selge Chelsea på en måte som gagner ham økonomisk. Klubben kan ikke kjøpe, utvide eller selge spillere eller selge kampbilletter eller suvenirer.

Saudi Media Group ledes av Mohamed Alkhereiji, som har bodd i Storbritannia og sies å være Chelsea-supporter. Saudi Media er det største mediekonsernet i Midtøsten og har en årlig omsetning på over 9 milliarder kroner, ifølge Goal.com.

Les: Noen timer etter møtet med Ronaldo tar 44-åringen Tom Brady den kule avgjørelsen

I følge CBS-journalisten Ben Jacobs støttes Saudi Media av Mohammed bin Khalid Al Saud i å finne finansiering og partnere for budet. Han er en del av den saudiske kongefamilien og også styreleder i det statseide Saudi Telecom Company, som Newcastles eier PIF fortsatt har aksjer i.

Tilbudet vil også bli medfinansiert av et konsortium bestående av andre private investorer fra Saudi-Arabia, skriver Goal.

Fredag ​​skrev den engelske avisen Daily Telegraph at det er tre aktuelle bud på Chelsea, som alle er amerikanske.

Det blir amerikaneren Todd Boehly og sveitseren Hansjörg Wyss, Rickett-familien som eier det amerikanske MLB-laget Chicago Cubs og Woody Johnson som eier NFL-laget New York Jets.