De 5 beste free transfer-overgangene til Manchester United

Sommeren 2022 signerer Manchester United med free agent Christian Eriksen. Da passer det med et tilbakeblikk på klubbens beste free transfer-handler.

I sommer har United selv sendt en haug med spillere ut porten på Old Trafford på free transfer: Paul Pogba, Nemanja Matic, Edinson Cavani, Jesse Lingard og Juan Mata. I free agent-svingdøra kommer nå Eriksen i andre retning. Er en «gratis» spiller dømt til å bli en halvbra løsning som United bare syntes de måtte si ja til? Ikke nødvendigvis.

LES: Dagen der Paul Scholes serverte United-supporterne karrierens råeste scoring

Footballtransfers.com har tatt jobben med å samle de beste «gratis» signeringene til Manchester United gjennom nyere historie, vi henger oss på.

Zlatan Ibrahimovich

34-åringen kom fra PSG i 2016, forventningene til «gamlingen» var dempet. Seks år senere holder Zlatan fortsatt koken, og på Old Trafford var da aldri noen tvil om hvilken rolle han spilte i den røde drakta. 17 scoringer i den første sesongen gjorde svensken til den eldste spilleren å passere femten mål i en Premier League-sesong. To ligacup-titler og en Europaliga-tittel senere var Zlatan på vei til LA Galaxy i 2018.

.

LES: Noen som husker den legendariske Manchester United-kampen med Ronaldo og Solskjær i 2007?

Laurent Blanc

Der Zlatan hjalp United til å vinne de siste trofeene i post-Ferguson perioden, var den franske landslagsspilleren hentet av Ferguson som free agent fra Inter Milan. Blanc fikk oppgaven med å fylle krateret etter Jaap Stam, som var forsvunnet til Lazio. Den franske verdensmesteren nærmet seg slutten på karrieren, men imponerte allerede fra første sesong i midten sammen med Mikael Silvestre. I andre sesong var det tid for Rio Ferdinands æra, men Laurent Blanc fikk avsluttet karrieren med Premier League-tittel i 2003.

Paul Scholes

Scholes var del av den legendariske Class of ’92 sammen med David Beckham, Ryan Giggs, Nicky Butt og the Neville brothers, men står som den eneste som re-signerte på slutten av karrieren sin.

Scholes hadde trent med klubbens reservelag, da en midtbanekrise smalt inn i klubben i 2012. Scholes hadde åpnet opp for at han skulle spille et annet sted hvis Ferguson ikke trengte ham, nå kom tiden da Scholes måtte returnere til førstelaget i en alder av 37.

Scholes var på banen i 33 kamper med 5 scoringer på sin «farewell tour», og gikk tilbake til pensjonisttilværelsen med sitt 11. Premier league-hakk i beltet i 2013.

LES: 4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

Edinson Cavani

Tidenes mestscorende PSG-spiller og Zlatan fant aldri tonen i Paris, og urugayaneren passet på at svensken var long gone da han kom til United som free agent i 2020.

Da El Matador kom til Old Trafford var det dessverre slutt på å sanke trofeer, men med 19 scoringer og 7 assists i løpet av to sesonger (og med Ronaldo inn i nr. 7-drakta hans), kan Cavani prate om tiden hos United med hevet hode. Solskjær la også vekt på den store betydningen veteranen hadde på hver eneste trening med sin ekstreme profesjonalitet i alt han foretok seg.

LES: Dagen Alexander Tettey dundret inn en av de mest usannsynlige scoringene i Premier League

Micheal Owen

Michael Owens karriere var virkelig på hell da han kom som free agent fra Newcastle i 2009. Ballon D’Or vinner med erkerivalen Liverpool i 2001, men gjentatte skadeavbrekk hadde tatt deler av den sinnsyke farten han hadde på topp. Likevel, Ferguson hadde troen på at Owen ville tilføre angrepet det ekstra – noe han også gjorde. Owen ble stående med 17 scoringer i løpet av de tre sesongene hos United, det best timede høydepunktet i Manchester derbyet i 2009:

LES FLERE LEGENDE+ ARTIKLER HER

Lignende artikler

Populær