President Joan Laporta snakker med pressen

De siste dagene har trykket fra Barcelona mot deres nederlandske midtbanestjerne Frenkie de Jong økt i omfang. – De har en avtale med Manchester United om salg, et salg de krever blir gjennomført.

Manager Xavi Hernandez har informert om at det må skje, Barcelona sine lønninger er alt for store i forhold til inntektene og gjelden er på fantastiske 13 milliarder kroner.

Klubben kan ikke registrere nyinnkjøpte Sergi Roberto, Franck Kessie og Andreas Christensen for spill i La Liga – og neppe kjøpe Robert Lewandowski uten salg av Frenkie de Jong.

Sport og stadig flere spanske medier opplyser at midtbanespilleren nekter. – Han har en avtale med Barcelona frem til sommeren 2026. Ingen kan kreve De Jong går, verste de kan gjøre er å fryse han ut, men det er trolig det dummeste de kan gjøre.

Les: Nekter å gå ned i lønn og nekter å gå til Manchester United

Agenten hans Ali Dursun har møtt United-ledelsen på stedet i Barcelona og annonsert at United må slutte å prøve å overtale De Jong. Han vil ikke til United. I tillegg skriver Sport at De Jong selv sa til lagkameratene i Barça at han ikke kan tenke seg å forlate klubben.

De Jong har nylig kjøpt nytt hus i Barcelona og har slått rot i byen. I forkant av Barças avreise til USA på lørdag, skriver Sport, «Hans tilstedeværelse eller oppfordring til å reise blir sett på som avgjørende».

Cadena Cope tror at Barça vurderer å ikke ta med seg De Jong til USA, mens Mundo Deportivo tror at han etter hvert vil få være med.

Les: West Ham kliner til og byr over verdens rikeste klubb

Hvis Barcelona selger Frenkie de Jong sparer de 14 millioner euro i året (totalt 56 millioner pluss bonuser i løpet av avtaleperioden) og de mottar 85 millioner euro fra Manchester United. – Det løser ikke alt, spesielt ikke hvis klubben fortsetter å kjøpe slik det ser ut nå.