Christian Eriksen

Den danske superstjernen Christian Eriksen spilte i Premier League for Tottenham mellom 2013 og 2020, i tillegg til hans halve sesong denne våren i Brentford.

Brentford ønsket han skulle fortsette hos dem, Antonio Conte ønsket et gjensyn i Tottenham og nyansatt Manchester United manager Erik ten Hag trengte å forsterke en historisk svak midtbane.

Om Manchester Uniteds nye manager sier Eriksen: «Det er åpenbart at han er en fantastisk trener. Etter å ha snakket med ham og lært meg hans visjoner og måte å spille på, gleder jeg meg over det som venter. Jeg har fortsatt store ambisjoner»

LES: Mario Balotelli mot en totalt overraskende overgang til La Liga

Manchester United har akkurat bekreftet at «Cristian Eriksen er rød»

Dansken er den andre signeringen til Manchester-klubben etter at Erik ten Hag den nederlandske backen Tyrell Malacia nylig sluttet seg til de rødkledde fra Feyenoord for 15 millioner euro, pluss bonuser. Christian Eriksen er Danmarks største stjerne med over 100 landskamper.

Det var særdeles dramatisk da han fikk hjertestans i Danmarks første EM kamp sist sommer og måtte rushes avgårde til sykehus. Brentford ga han muligheten til å spille igjen i vinter og han imponerte stort.

30 åringen har spilt for Ajax, Tottenham, Inter Milan (under Antonio Conte) og Brentford.

Hjertestarteren gjorde det umulig for Eriksen å fortsette å spille for Inter i Serie A, som han hadde kontrakt med for et drøyt år siden. Ingen får spille med hjertestarter i den italienske toppdivisjonen.

I desember fikk Eriksen kontrakten med Inter terminert og like etter begynte Eriksen å trene med Brentford, som han etter hvert signerte for.

London-klubben vant flere kamper etter Eriksens debut mot Newcastle 5. mars.

Les: Sky Sports: Tottenham klar med sin 6. signering!

Også i sin første hjemmekamp i Parken for Danmark etter hjertestansen, scoret Eriksen. Han sørget for 3-0 til Danmark mot Serbia tre dager etter kampen mot Nederland.

Danmark kvalifiserte seg enkelt til VM i Qatar i november og desember. Der er det ventet at Eriksen blir en viktig brikke for det danske landslaget i verdensmesterskapet.

Han fikk operert inn hjertestarter etter hjertestansen i EM-kampen på Danmarks nasjonalarena Parken, mot Finland 12. juni i fjor.

Ti dager etter returen på fotballbanen ble han tatt ut i Danmarks landslagstropp og 26. mars scoret Eriksen to minutter ut i landslagscomebacket. Det var mot Nederland i Amsterdam, på banen hvor han spilte for Ajax tidlig i karrieren.

Valget er ikke tilfeldig, Eriksen, som veldig mange i Norden er Manchester United fans.