Goat x3: Lionel Messi, David Beckham og Zinedine Zidane. Man kan lure... er «Zizou» på fisketur i Miami.?

David Beckham er en av verdens største kjendiser. Englands gullgutt var den største stjernen på fotballbanen i 1990- og 2000-tallet og og da han ble sammen med en Spice girl ble hysteriet komplett. Han lyste opp Old Trafford med Manchester United før en stor overgang til Real Madrid og senere opphold hos AC Milan, PSG og LA Galaxy.

Da Beckham tok overgangen til MLS i 2007, skapte han en ny dynamikk i fotball i USA, og han har fortsatt å påvirke spillet i Amerika med sin egen franchise, Inter Miami, som kom inn i ligaen i 2021. Med all denne berømmelsen og suksessen innen fotball, samt en rekke satsninger utenfor banen, har Beckham blitt en av de rikeste idrettsutøverne i verden.

Les: Liverpool har overraskende eks Everton-stjerne verdt 1,3 milliarder i kikkerten

Fortune Magazine mener David Beckham har en estimert nettoverdi på rundt 450 millioner dollar per mai 2024. – Den formuen vokser nå raskere enn noen gang før.

I 2013, året da han ble pensjonist, tjente Beckham 47 millioner dollar og var da den åttende best betalte idrettsutøveren og den 19. rikeste kjendisen i verden.

Til tross for at han ikke lenger mottar den ukentlige lønnspakken til en profesjonell fotballspiller, antas han å tjene over 10 millioner dollar hvert år pluss hans investeringer som er vanskelig å definere verdien av.

Verdifastsettelsen av Inter Milami har steget til 1 milliard dollar opp 72% siden Lionel Messi kom til klubben for et år siden. Investeringen var opprinnelig 25 millioner dollar.

Beckham er fortsatt et yndet reklameobjekt, og han er fortsatt et av ansiktene til Adidas, etter å ha gjort Predator-støvlene deres så berømte i løpet av spilledagene. Beckham signerte en livstidsavtale med den tyske sportsforhandleren i 2003, som angivelig tjente ham 115 millioner pund.

Den engelske stjernen har jobbet med merker som blant annet Armani, Pepsi, Stella Artois, Uber Eats, H&M, Gillette, Samsung, Jaguar, Haig Club, Tudor og Sainsbury’s. Han har en 10-årig avtale verdt 177 millioner dollar for å bli turismens ansikt utad i Qatar.

Han har også dukket opp i reklamemateriell for EA Sports sin FIFA-spillserie og Beckham spilte hovedrollen i sin egen Netflix-dokumentar i 2023. I 2021 gjorde Maserati Beckham til ansiktet til merket deres, og han spilte hovedrollen i Maserati MC20-annonsen.

Hvilke virksomheter har David Beckham?
Beckhams største investering er MLS-klubben Inter Miami – det profesjonelle fotballaget han opprettet.

Kjøpet ble tilrettelagt av Beckhams forretningsgruppe, Beckham Miami United, som finansierte et stadion på 200 millioner dollaer. Beckham har også sitt eget investeringsselskap, Beckham Brand Holdings, som kjøpte ut Simon Fuller, skaperen av TV-serien Idol, for rundt 50 millioner dollar i mai 2019.

I 2021 kjøpte Beckham en eierandel på 10 % i Lunaz, en bilvirksomhet som spesialiserer seg på bilrestaurering og elektriske kjøretøy.

I løpet av samme år rapporterte David Beckham Ventures Limited (DBVL), som administrerer hans merkevare- og partnerskapsavtaler, en økning på 600 000 pund i årlig omsetning til 16,2 millioner pund.

Les på Engelske klubber: Kaptein Martin Ødegaard leder Arsenal-spillerne til vill klubbrekord


Hva er David Beckhams biler og eiendeler?
Beckham er en elsker av biler, noe hans investering i Lunaz viser, og han har eid noen imponerende turer gjennom karrieren.

En artikkel fra GQ fra 2020 beskrev hans omfattende samling, som den gang inkluderte to Ferrarier, en Lamborghini Gallardo, en McLaren 720S, en Rolls Royce, en Bentley, Aston Martin og mange flere.

Beckham har også blitt avbildet på motorsykler og har eid en rekke tohjulinger, inkludert en spesiallaget Confederate F131 Hellcat, en Ducati og en BMW.

Gjennom årene har Beckham og popstjernekona Victoria kjøpt og bodd i noen av de mest overdådige husene verden har sett.

En slik bolig fikk kallenavnet ‘Beckingham Palace’ for sin store størrelse. Paret kjøpte den for 3,3 millioner dollar i 1999 og la til noen 4 millioner dollar i renoveringer over tid, før de solgte i 2014.

Et herskapshus i Beverly Hills fulgte i 2007, som de solgte i 2018 for nesten 200 % fortjeneste på 33 millioner dollar.

For tiden eier Beckhams et sted i Frankrike og et herskapshus i Londons Holland Park, kjent som «Millionaire’s Row», etter å ha vært vertskap for slike som Elton John og Robbie Williams. Deres faste bolig i Storbritannia, mens de også eier en låve i Cotswolds og en leilighet i Miami hvor de bor når de er i USA.

Les på F7: Sender den tidligere Manchester United- stjerna Nani ut av klubben – to kamper før sesongslutt