Jack Grealish (foto: Manchester City)

Aston Villa ville «hoppe på sjansen» til å signere Jack Grealish tilbake fra Manchester City. Det ingen trodde var mulig kan nå faktisk skje.

Grealish sikret Aston Villa en rekordbetaling på hele 100 millioner pund da han dro til Manchester City i 2021. venstrevingen som alltid var en del av Pep Gardiola sin førsteellever sist sesong har stadig oftere startet på benken og ved flere tilfeller sittet der gjennom hele kampen.

Les: Martin Ødegaard har skrevet Arsenal historie!

Ankomsten av Jeremy Doku har redusert Grealishs betydning kraftig for manager Pep Guardiola. Faktisk har 28-åringen kun fått 1001 minutter med action i Premier League denne sesongen. Beskjedne tre mål og en assist har blitt gitt over hans 20 ligakamper. Grealishs er ute i kulda hos Peg Guiardola og ryktene om en exit Etihad øker i omfang og styrke.

HITC legger «skylden» hos Jack Grealish og peker på at han ikke har blitt bedre som spiller til tross for nesten tre hele år med Pep Guardiola som trener.

Football Insider skriver at Manchester City er «villige til å lytte til tilbud» og det det tilbudet fort kan komme fra Aston Villa som under Unai Emery sin ledelse må oppleve en god del uflaks for å ikke klare å kvalifisere seg til Champions League. – Første del av den uflaksen kan komme i kveld da Liverpool besøker Villa Park. – Del to av uflaksen kan komme i morgen da tar Tottenham som ligger fire poeng bak på femtaplass med to kamper igjen imot Manchester City.

Les på Engelske klubber: Jürgen Klopp møter en av verdens beste managere i sin nest siste Premier League kamp

Guardiola ikke er helt overbevist av Grealish, og Villa ville «hoppe på sjansen» til å inngå en avtale hvis City legger ut for salg.

Grealish spilte karrierens beste fotball med Villa, og ved en retur vil han raskt vinne tilbake til heltestatus. Imidlertid er det helt åpenbare problemet med å betale Grealishs lønn noe som ikke kan overses.

Grealish antas å tjene 300 000 pund i uken på Etihad. Logikken tilsier at Villa både ikke vil og kan ikke knuse lønnsstrukturen for én spiller – selv en med tidligere bånd til klubben som Grealish.

Ikke desto mindre, hvis Grealish var villig til å akseptere et kraftig lønnskutt for en klubb, bør det det være den klubben han vokste opp med.

Hvor mye Man City spesifikt verdsetter Grealish til er det ingen som vet foreløpig, bare at det med stor sansynlighet er langt under 100 millioner pund. Prisen fra tre år siden står definitivt ikke lenger. – Skal vi tippe tror vi på omtrent halvparten.