Gallagher tilbake i Chelsea-drakta - for nå. (foto: chelsea, twitter)

Ikke mange timene før overgangsvinduet smekket igjen på Deadline Day presset Chelsea frem en avtale med Benfica. Enzo Fernandez hadde nektet å fortsette i Benfica-drakta, den portugisiske klubben måtte akseptere at de var med å sette ny overgangsrekord i Premier League. Hadde signeringen skjedd noen dager tidligere, hadde Conor Gallagher kjempet i øverste del av PL-tabellen.

Gallagher har jobbet seg oppover akademiet til Chelsea, der han sportslig fikk et gjennombrudd på utleie hos Crystal Palace forrige sesong med 8 scoringer og 5 assists på 39 kamper. Tilbake på Stamford Bridge fra i sommer har den sentrale midtbanespiller vært på banen i 26 kamper. Med 1 scoring og 1 assist i en periode Chelsea sårt trenger scoringer og poeng, har 22-åringen blitt veid for lett av de amerikanske eierne.

LES: Etter tapet mot Everton får vi igjen bekreftet at Arteta er rett trener for Ødegaard

Home grown player betyr mindre når du blar opp 121 millioner euro for en argentinsk verdensmester i samme posisjon som Gallagher. Ifølge Football-Insider var Newcastle i samtaler med Londonklubben om kjøp av Gallagher, erstatter for Jonjo Shelvey som forsvant til Nottingham Forest.

Football-Insiders kilde hevder det kunne blitt overgang hvis Enzo Fernandez-signeringen hadde kommet på plass tidligere. Engelsk media har tidligere hevdet Chelsea holdt igjen Callagher for å ikke gi en rival om Champions League-billetten en av sine egne, ifølge Football-Insiders kilde var Chelsea klar for salg til Newcastle hvis Fernandez hadde kommet på plass tidligere.

(fra transfermarkt)

LES OGSÅ: Ikke mulig å fikse forholdet til Jose Mourinho

Dette betyr at Newcastle trolig melder seg på igjen til sommeren, der Gallagher er blinket ut som en langsiktig partner til Bruno Guimaraes på midtbanen.