Roony Bardghji

Det er stort av FC København å vinne mot Manchester United i Champions League selv om de røde djevlene ikke har «gammel klasse». – Det var en kaoskamp av dimensjoner vi så i går i Parken. – Syv mål, to utvisninger, kampen stoppet to ganger og «David vant over Goliat»

Chelsea «skal ha» FC København sitt 17 år gamle vidundebarn som senket Manchester United. – Det er passende han heter Rooney akkurat som tidens toppscorer i Manchester United Wayne Rooney.

Tre minutter før ordinær tid får Manchester United kalddusjen som betyr enda en spiker i kista til manager Erik ten Hag.

Den 17 år gamle innbytteren Bardghji kommer fra fri på høyresiden og skyter. Ballen går ned i bakken og spretter forbi en lettere forbauset keeper Andre Onana. Parken eksploderer i glede.

Les: Manchester City har produsert nok en superstjernespiss! Og han er sønnen til en Liverpool-legende

FC København 4 – Manchester United 3

Chelsea kanster seg inn i løpet for Københavns vidunderbarn Roony Bardghji igjen.

The Blues har endret sin overgangsstrategi til å signere de beste unge talentene i verden siden Todd Boehly ble eier i 2022, og interessen deres for Bardghji kommer derfor ikke som en overraskelse.

17-åringen var allerede før gårsdagens kamp allment ansett som en av de lyseste unge prospektene i Europa, og han forventes å slutte seg til en eliteklubb på kontinentet på et tidspunkt i løpet av de neste årene. Unggutten viste nøyaktig hvorfor han er så høyt vurdert da han scoret seiersmålet for FC København mot Manchester United i Champions League.

Les: Tidligere Ajax-trener sparket etter fem måneder

Tipsbladet har rapportert at Chelsea har vært «gale» etter Bardghji tidligere og nå «bare må ha» den svenske tenåringen.

Den unge kantspilleren har scoret 10 mål i alle konkurranser for Københavns seniorlag så langt denne sesongen, og han er klubbens toppscorer i 2023-24. Prisen som FC København forventet før målet i Champions Laegue seieren var 8,5 millioner euro. – Hva prisen er i dag? – vel den har økt!.

Roony Bardghji var nær i ekstase etter kampen da han snakket med Viaplay: Det er umulig å forklare hvordan det var. Jeg kan ikke snakke. Jeg er utrolig glad. Å score det avgjørende målet i en slik kamp er en ubeskrivelig følelse.

Hans nåværende kontrakt med de danske gigantene varer til 31. desember 2025 etter at han signerte en ny avtale i starten av 2023.

Passer perfekt inn i Chelsea sitt «Vision 30 program» som startet i fjor sommer ved at London klubben hentet spillere som Wesley Fofana, Carney Chukwuemeka, Cesare Casadei, Gabriel Slonina og Omari Hutchinson som alle ankom i 2022.

Nevnte Fernandez ble deretter den dyreste spilleren i Premier Leagues historie da han kom til Chelsea i januar, men han var ikke den eneste spilleren som flyttet til Stamford Bridge halvveis i sesongen 2022/23.

Mykhailo Mudryk, Benoit Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto, Andrey Santos og David Datro Fofana ble også med i klubben i januar 2023.

The Blues har investert tungt i denne planen, og den viser ikke tegn til å stoppe med det første.

Moises Caicedo, Romeo Lavia, Cole Palmer, Nicolas Jackson, Djordje Petrovic, Deivid Washington, Angelo Gabriel, Diego Moreira, Alex Matos og Ishe Samuels-Smith har alle signert med Chelsea i overgangsvinduet i sommer.

FC København ligger nå på andreplass i Champions League-gruppen med to kamper igjen.