Jules Kounde

Barcelona overrasker stort i sommer. President Joan Laporta kunne fortelle verden de var tilbake etter de økonomiske problemene i vinter. – Til tross for gigantgjeld har de shoppet som Cavadrikkende mødre i Asker.

Chelsea eier Todd Boehly var tidligere i sommer på besøk på Camp Nou i det som han trodde var begynnelsen på et for begge parter fruktbart samarbeid, vel…han tok feil for nå snyter Barcelona Chelsea for nok en stjernesignering.

Sevilla og Barcelona har kommet til enighet om en overgang for Jules Koundé, en spiller som var høyaktuell for Chelsea.

Les: Ber Erik ten Hag om å trekke budet! – Det blir Chelsea eller ingen

De skriver videre at den medisinske testen og kontraktsigneringen fortsatt gjenstår før overgangen er i boks.

Koundé har imponert stort for Sevilla siden han ankom klubben i 2019 og har vært ettertraktet av flere klubber under sommerens overgangsvindu.

Chelsea har vært ute etter Koundé siden i fjor sommer, men franskmannen ville til Barcelona. – Påtrykk fra spilleren selv presset Sevilla til å selge for 50 millioner euro selv om Chelsea var villig til å betale 60 millioner euro som var Sevilla sitt utgangspunkt og verdifastsettelsen gjort at Transfermarkt.

Katalanerne knabbet også Raphinha foran nesa på Chelsea, som tidligere i sommer var interessert i både Robert Lewandowski og Ousmane Dembélé. Begge endte opp med å signere for Barcelona.

LES: De Ligt ble «snytt» hos Juventus

I tillegg hentet Barcelona midtstopper Andreas Christensen som bosmanspiller fra nettopp Chelsea. Koundé og Christensen forsterker Barcelona-forsvaret, med Clément Lenglet på lån i Tottenham og med Samuel Umtiti på vet ut dørene på Camp Nou.

Franck Kessié var Barcelonas aller første sommersignering. Han kom som bosmanspiller fra Milan, til tross for interesse fra Chelsea.

Barcelona er ute etter César Azpilicueta og Marcos Alonso, men det spørs om Chelsea selger spanjolene til den spanske storklubben med det første. Todd Boehly har for alvor oppdaget at det trengs mer enn penge for å lande sine spiller mål. Eieren har denne sommeren inntatt på midlertidig basis rollen som sportsdirektør og fartet Europa rundt etter spillere.

Som de fleste andre feilberegnet han Barcelona sin villighet til å bruke penger, men etter gårsdagens kjøp er de svært avhengige av å få solgt Frenkie de Jong. – Den nederlandske superstjernen nekter å bli solgt til Manchester United og han nekter å gå ned i lønn eller ettergi gjeld på 280 millioner i forsinket lønn.

Chelsea som kunne vært en løsning er til tross for at de ønsker Frenkie de Jong såpass forbanna at de kommer til å løse «problemet Frenkie de Jong»