Celtic tilbake på topp. (foto: celtic, twitter)

Steven Gerrard skapte et vanvittig driv i Rangers-delen av Glasgow og ledet klubben til den etterlengtede serietitlen foran byrival Celtic. Så etterlot Liverpool-ikonet Rangers «til seg selv», og tok over tømmene hos Aston Villa. Suksessen kom umiddelbart på Villa Park, på onsdag fikk Rangers «en skikkelig på trynet».

Rangers-manager Van Bronckhorst har gjort jobben, og lå skulder mot skulder med Celtic-manager Ange Postecoglou på tabellen før Old Firm. Byderbyet får det underliggende hatet i byen til å boble, og preges av nitti minutter med knokkelfotball. På onsdag sto kampen om topp-plassering på tabellen også på spill.

Les: Honduras fikk seg en skikkelig «Aspmyra-opplevelse»

Rangers ledet med to poeng, men på Celtic Park smalt det skikkelig. Da spillerne gikk til pause sto målløse Rangers-supportere og kikket opp på 3-0 resultatet på måltavla, noe som sto ut kampen.

Sammendrag fra kampen:

Les: Dani Alves nektes moroa i Europa, men kommer garantert ikke til å syte

Celtic har fylt skuta med japanske spillere, onsdagens Old Firm ble preget av dette. To scoringer av Reo Hatate gjorde japaneren til kampens spiller. For Celtic ble det i tillegg til en overlegen seier og førsteplass på tabellen, det første derbyet med seier siden 1. september 2019.

Celtic savner garantert ikke Steven Gerrard i Glasgow.