Alves. (foto: barcelona, twitter)

Noe av det første Xavi gjorde da han ble overtalt til å returnere til Camp Nou var å ta en telefon til kompisen Dani Alves. Den ferske OL-mesteren representerer alt det Xavi ønsker i en Barcelona-spiller, 38-åringen skulle ikke bare være inspirator for de yngre spilleren, høyrebacken skulle bidra på kamparenaen.

Det tok litt tid å få registert Alves, men brasilianeren har likevel fått med seg fire kamper i Barca-drakten. Det er liten tvil om at 38-åringen fortsatt holder mål, for den brasilianske landslagstrener Tite kaller inn kaptein Alves når det skal spilles VM-kvalikkamper.

Les: Arsenal vil bruke 2 milliarder på trio

I januar var Barcelona en av de mest aktive på overgangsmarkedet, men med en Dembélé som både nekter å signere på forlengelse og sendes på utleie, har det vært mildt sagt kaotisk. Det endte til slutt likevel opp med en solid forsterkningstrio, bestående av Adama Traore, Ferran Torres (som endelig er registrert for spill) og Pierre-Emerick Aubameyang.

For Dani Alves betyr dette at noen må vike. Ifølge Sport registeres de tre nyankomne til spill i alle konkurranser, mens Dani Alves blir skjøvet ut av Europaliga-troppen og skal fokusere på La Liga.

17. februar venter Napoli i første Europaligakamp, en kamp Alves garantert kunne tenkt seg å fotballkrige i. But that’s football life.

Ble hentet som del av løsningen. (foto: barcelona, twitter)

Les: Honduras fikk seg en skikkelig «Aspmyra-opplevelse»

Vi vet Alves ikke kommer til å syte. Han ble hentet inn av kompis Xavi for å være en del av løsningen, ikke problemet.