Luis Diaz matcher: drakt, hår og pokal!

Bare et vintervindu har forbruket i Premier League vært større, lenge så det forholdsvis slapt ut, men mange tok satts på «Deadline Day» og løftet pengebruken til «nesten rekord» viser tall fra Deloitte.

Liverpools kjøp av venstreving Luis Diaz for 45 millioner euro fra Porto, Newcastle sitt kjøp av den defensive midtbanespilleren Bruno Guimarães for 42,1 millioner euro fra Lyon og Tottenham sitt kjøp av Rodrigo Bentancur for 19,1 millioner euro fra Juventus bidro alle til å trekke opp bruttobeløpet til 295 millioner pund godt over 3,5 milliarder kroner.

Liverpool sto for det største kjøpet i vinter!

Det nest dyreste vintervinduet for Premier League klubbene noensinne.

Les: Arsenal vil bruke 2 milliarder på trio


«Dette overgangsvinduet antyder at koronapandemiens økonomiske konsekvenser begynner å lette. Pengebruken er tilbake på nivåene vi så før pandemien» fastslår Dan Jones, sjef for Deloittes sportsøkonomiavdeling.

Rekorden er stadig fra januar 2018, da klubbene i Englands toppliga til sammen brukte 430 millioner pund. Den gang skiftet blant andre Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Virgil van Dijk (Liverpool) og Aymeric Laporte (Manchester City) klubb.

Spesielt for årets januarvindu er det at de fem nederste klubbene på PL-tabellen brukte over halvparten av totalbeløpet. Nyrike Newcastle bidro betydelig til det. – Også litt underlig med tanke på alle som var i dialog med Manchester United, de signerte ingen i januarvinduet.

Les: Rangering: 20 Premier League-klubber etter nettoforbruk i januar