Lar seg ikke friste- har grønt nok gress hos Leverkusen. (foto: leverkusen, twitter)

Robert Lewandowski avsluttet Bundesliga-sesongen som toppscorer i en egen klasse med 35 scoringer. Ikke noe nytt der i gården, men det som imponerte tilsvarende, var en 26-åring som forrige sesong sto notert med 9 scoringer på 29 ligakamper.

For i 2021/22-sesongen har karrieren til Patrik Schick fått ekstrem fart. Verdensstjerna Erling Haaland endte med 22 scoringer på 25 Bundesliga-kamper som tredje best i ligaen. Schick tok plassen foran nordmannen med 24 scoringer på 27 kamper.

LES: Goal: Arsenal har snudd situasjonen – mister ikke Eddie Nketiah

Altså, fra 9 scoringer forrige sesong til 24 mål denne sesongen – med fire færre kamper spilt.

Sommeren 2020 ble Leverkusens supertalent Kai Havertz overtalt til å trekke til Stamford Bridge. Da hadde unggutten hamret inn 46 mål på 150 kamper i Leverkusen-drakta. Denne gangen har Leverkusen spilt kortene sine riktig. Ingen Premier League-gigant skal tappe klubben også for Patrick Schick.

For på torsdag ble forlengelseskontrakten med 26-åringen bekreftet.

-Patrik Schick har spilt en fantastisk sesong og vist han holder verdensklasse i sin posisjon, sier en fornøyd sportsdirektør Simon Rolfes. Som er tilsvarende fornøyd med kontrakten de har signert til 2027.

-Jeg har det ganske enkelt virkelig godt her… Alt er mulig her, og det er nettopp derfor jeg har valgt å forlenge kontrakten, sier Schick til klubbens hjemmeside.

Vi tror neppe tidspunktet var tilfeldig. Med Robert Lewandowski bekreftet på vei bort fra Bayern, skjønner vi hastverket til Bayer Leverkusen. Er det noe Bundesliga-giganten er flinke til, så er det å tappe rivalene for de beste spillerne.

En solid seier for Leverkusen, Bundesligas 3. beste klubb.