Klapper nok for italieneren. (foto: brighton, twitter)

Graham Potter ledet Brighton til suksess i Premier League. Klubben fra badebyen har under Potters ledelse gitt de største klubbene skikkelig hodebry – og poengtap. Da Solskjær fikk sparken hos United, var Potter inne i bildet til å ta over jobben, i september kom tilbudet han ikke kunne takke nei til hos Chelsea. Brighton tok seg godt betalt for å slippe manageren, men fikk utfordringen i fanget med å finne erstatteren som kan fortsette på den glimrende sesongstarten.

Ifølge talkSport var planen om å løfte Adam Lallana inn i en spillende trenerrolle mens klubben jobbet med å hente inn riktig erstatter, men med dronningens død og utsatte kamper, ser det ut som den tidligere Liverpool-spilleren kan konsentrere seg om ballen.

LES: Liverpool håver inn titler, men klarer ikke å holde tritt med erkerival Manchester United

Kjetil Knutsen har ikke overraskende vært linket til Premier League-klubben, men ifølge talkSport og overgangsjournalist Romano går det mot en italiensk erstatter.

Roberto de Zergi er i forhandlinger med Brighton der det styres mot å bli enige. I 2021 ble 43-åringen hentet til Champions League-klubben Shakhtar Donetsk etter tre år hos Sassuolo, men fikk takket være Putin og gjengen et kort opphold. På jobbsøk er derfor Zerbi tilgjengelig. Bo Svensson er også en sterk kandidat, men Mainz er lite lysten på å slippe trener sin.

Seagulls-eier Tony Bloom ønsker å ansette treneren før Brightons neste Premier League-kamp etter landslagspausen, Zerbi er kandidaten som er klar for å starte i går.

Fire seire, en uavgjort og ett tap for Brighton har bragt klubben foran neste motstander på tabellen, Liverpool. Blir det de Zerbi, kan italieneren vente seg litt av en ekstrem intro til verdens tøffeste liga på Anfield, 1. oktober.

LES: Det ble brukt 45 milliarder i sommer, men disse ti kom gratis