Sommerens første Premier League-stjerne på vei inn. (foto: bayern, twitter)

Da tyske Sky Sports forrige uke kom med påstanden om at Bayern München-ledelsen hadde sluppet det de hadde i hendene og styrt seg inn mot Declan Rice, trodde vi det ikke kunne stemme. Arsenal var i klar pole position, Rice hadde signalisert han ønsket å bli boende i London. Denne uka kom meldingen om at Tuchel hadde ringt Rice, så ryktet om at 24-åringen hadde «stilt seg positiv til Bayern-overgang».

Bayern München er altså tungt inne for å hente en av Tuchels favorittspillere i Premier League, men har tydeligvis innsett at det går Arsenals vei. Football-Insiders kilder hevder Rice har muntlig avtale med Arsenal på plass, Ifølge overgangsjournalisten Gianluca Di Marzio har Bayern blinket ut et alternativ til West Ham-kapteinen.

LES: I forhandlinger for å gi Tottenham-manageren sin favoritt

Marzio hevder Fiorentinas Sofyan Amrabat er plan B hvis Rice-signering ikke realiseres. Den marokkanske midtbanespilleren er linket til en haug med storklubber som: Chelsea, Manchester United, FC Barcelona and Atlético Madrid. I januar var 26-åringen på god vei på utleie til Barcelona, men den pengelense La Liga-klubben satte på bremsen da Fiorentina krevde at leieperioden skulle ende opp med kjøp.

De siste ukene er det spesielt Manchester United som har vært tett linket til Amrabat. Denne uken slang broren ut med meldinger til ESPN om at «Sofyan ønsker seg til toppen av de beste ligaene»… «Jeg vet Ten Hag er sjarmert av broren min».

LES OGSÅ: Mario Balotelli får så hatten passer av klubbdirektør

Amrabat er en typisk ledertype som rydder opp på midten og setter laget i angrep. Fiorentina måtte ut med 19,5 millioner euros i 2020 for kjøp fra Hellas Verona. Kontraktsutløp er 2024, men de sies at klubben har opsjon på ytterligere sesong.