Forventer mye og trenger bevis på at det skjer. (foto: dortmund, twitter)

Bayern München startet Bundesliga-sesongen med 1-6 overkjøring av Eintracht Frankfurt. Borussia Dortmund startet også bra med en sterk 1-0 seier mot Bayer Leverkusen som forrige sesong lå på plassen bak tabellen. Eden Terzic har fått oppdraget med å knappe inn på avstanden til Bayern denne sesongen, og trenger det han kan få av offensive ressurser for å fylle krateret etter en lyslugget spiss.

Erling Haaland er historie hos Dortmund og har fortsatt med business as usual i Premier League. To scoringer i debuten bekrefter at 22-åringen har et anlegg for å finne nettmaskene som få andre.

LES: United-spillere lei Ronaldo

Hos Dortmund har den nye sportsdirektøren Sebastian Kehl handlet i et voldsomt tempo for å sikre at krateret etter 21-åringen ikke står der og gaper. 83 scoringer på 87 kamper skal matches. To angrepsspillere (som ble til tre) er hentet inn før ny sesong, men dette betyr samtidig at en 17-åring som trodde han satt med alle kort i forhandlingene skvises ut.

Youssoufa Moukoko regnes som et av de største angrepstalentene i tysk fotball, Haaland var ikke sen med å peke på senterforwarden som den neste store.

Moukoko fikk debuten dagen etter han fylte 16. Etter kampen trakk Erling Haaland frem superlativene for å beskrive hvilket potensiale angrepsspilleren har i seg.

-Jeg mener han er det største talentet i verden akkurat nå. 16 år og én dag, det er helt utrolig. Han har en stor karriere foran seg, skrøt Haaland til ESPN.

Da Moukoko likevel opplever å ha bli holdt utenfor action hos Dortmund denne sesongen, begynte det med å murres. Med «smuler» av spilletid er situasjonen uakseptabelt når du blir betegnet som et av de største talentene. 472 minutter på banen forrige sesong er ikke mye å skryte av, men når 17-åringen har konkurrert med Haaland om plassen, er det også forståelig sett fra klubbens ståsted. Totalt 5 scoringer fra Moukoko har heller ikke gitt spilleren noe frikort på seniorlaget.

LES: Harry Kane fikk klar beskjed om at han har en 22-åring som «puster ham i nakken»

Moukoko har vist sitt misnøye med å holde igjen på forlengelses-signaturen på kontrakten som løper ut neste sommer. Dette er et signal som Dortmund tydeligvis ikke har satt pris på. Først hentet de Karim Adeyemi fra RB Salzburg, så Sebastien Haller (som er ute med kreft).

Dette var et klart signal til Moukoko at han ikke styrer Dortmund-butikken på tross av talentet sitt.

-Hvis en spiller ikke utviser vilje til å forlenge sin utløpende kontrakt, har man alltid alternativet å selge spilleren, uttalte Dortmund-boss Hans-Joachim Watzke til Ruhr Nachrichten i slutten av juni.

Likevel, Dortmund skjønner som Haaland at det er noe helt spesielt med denne unge spilleren. Ifølge Sky Sports Germany jobber klubben for å forlenge kontrakt med Moukoko til 2026, mens 17-åringen haler ut prosessen for å se an situasjonen med spilletid. I Bundesliga-åpningen var den unge senterforwarden med fra start i Sebastian Hallers fravær.

Dortmund skal spille kortene sine riktige for å overtale Moukoko uten at tenåringen dikterer alle betingelsene. Klubben hastehentet Anthony Modeste fra FC Køln da Haller ble syk, men ga 34-åringen klokelig en ettårs-kontrakt. Klokelig, fordi det sender signalet til Moukoko om at han ikke har nok en spiss foran seg på lang sikt.

LES: Planlegger å fjerne Glazer-familien fra Manchester United

Med kontraktsutløp neste sommer, begynner det å haste for Dortmund. Klubben vil ha med seg 17-åringen videre, og jobber hardt for å sende signalene for å overbevise spilleren.