Hallois

De siste ukene har bevist ettertrykkelig at Frenkie de Jong er sjefen i Barcelona. – Klubben ville ikke ha med seg den nederlandske stjernen på oppkjøringsturne til årets sesong fordi han skulle selges, men han ble med likevel.

Barcelona inngikk en avtale med Manchester United om salg, men De Jong nektet. – Da avtalen ble forbedret med en gjeldsnedbetaling på 150 millioner kroner i utsatt lønn trodde de fleste overgangen var i boks, men de røde djevlene er ikke i Champions League så handbrekket ble ikke løsnet.

Les: Harry Kane har fått en brysom rival om å ta den «uslåelige rekorden» i Premier League

Så sendte Barcelona et brev om at de ville gå til retten for å få kansellert den utvidede avtalen som ble underskrevet 20. oktober 2020. – Sjefene på Camp Nou krever at de går tilbake til betingelsene skrevet i den opprinnelige avtalen skrevet 1.juli 2019. svaret kom kontant. «Gjør det og jeg slår klubben konkurs».

Og samtidig, mens alt dette skjer beviser Frenkie de Jong gang på gang han er en av verdens aller beste midtbanespillere. – Vi skjønner Manchester United og manager Erik ten Hag svært godt.

Også Chelsea har vært på banen for å sikre seg Frenkie de Jong, men slik forhandlingsklimaet er nå er interessen også fra Stamford Bridge parkert. Ingen ønsker seg en spiller som er i rettskonflikt med sin egne klubb.

Det som var redningsplanken for Barcelona sin økonomi og mulighet til å melde opp spillere er borte. – Dermed må nye stjerner selges. – Heldigvis er Chelsea som er proppfulle av penger fra amerikanske pensjonister og offshore hedgefond svært interesserte i å hente tilbake 33 år gamle Pierre-Emerick Aubameyang til London og Premier League.

«Batman» Pierre-Emerick Aubameyang fikk det ikke til å svinge på samme måte for Arsenal under Mikel Arteta sin ledelse på samme måte som det han entret stjernehimmelen for Borussia Dortmund under ledelse av Thomas Tuchel.

I januar gikk han på gratis overgang til Barcelona fordi det var en drøm å spille i La Liga, allerede da var Thomas Tuchel svært i å hente han til Chelsea.

Les: Planlegger å fjerne Glazer-familien fra Manchester United

Sky Sports melder i dag at Chelsea-manager Thomas Tuchel skal bedt Chelseas nye eier, Todd Boehly, om å benytte mementoet og få spissen til klubben. Tuchel mener Aubameyang «den perfekte spissen» de sårt trenger.

Transfermark har satt verdien til Pierre-Emerick Aubameyang til bare 15 millioner euro, ned fra topp for noen få år siden på 75 millioner euro. Barcelona er klare til å «tvinge» igjennom et salg hvis Chelsea byr 20 millioner euro eller mer.