Har ikke blitt tid til solbading for klubbpresident Laporta den neste måneden. (foto: barcelona, twitter)

Da kalenderen viste overgang til 2020, var Barcelona i en skikkelig krise (ja, da også). Angrepsspillere fylte opp skadebenken. Med Ousmane Dembélé ute med langtidsskade, gikk La Liga så langt at de godkjente en signering utenfor overgangsvinduet. Martin Braithwaite var i en sterk forhandlingsposisjon da Barcelona hentet ham 20. februar fra Leganes til fireogethalvtårs-kontrakt som nødløsning for resten av sesongen. Nå nekter han å la seg presse ut.

i kjent stil satt Barcelona en utkjøpsklausul på 300 millioner euro for å holde beilere unna hvis det viste seg at Braithwaite var som skapt for Barca. Det har ikke kommet spesielt kritikk av dansken, 10 scoringer på 56 kamper er solid nok, men i sesonger i krisemodus, har senterforwarden aldri spilt seg inn på førsteelleveren.

LES: Zinckernagel blir ikke med tilbake til Championship – velger seriemester og solid lønnshopp

Forrige sesong smalt i tillegg kneet, noe som totalt ga 236 minutter på banen. Det hører med til historien at 31-åringen i løpet av de minuttene leverte 2 scoringer og 1 assist.

Nå jobber Barcelona febrilsk for å kvitte seg med «dødvekt» (les: unødvendig belastning på lønnsbudsjettet), Braithwaite casher inn rundt 1 million i ukelønn.

Da Bold.dk pratet med spilleren tidligere i måneden om situasjonen i Barcelona, kom det kjapt:

-Jeg har to år igjen. Det er hva jeg vet.

31-åringen og familien stortrives i Barcelona, men ifølge ulike spanske medier jobbes det hardt fra Barcleonas side med å sende dansken på utleie eller til permanent exit. Mundo Deportivo hevder Braithwaite står fast på at han blir i Barcelona til kontraktsuløp, basta bom.

Den spanske avisen hevder dette har «skuffet» Barca-ledelsen, som hadde håpet de kunne komme frem til en løsning med dansken.

Nødløsningen til Barca er nå i ferd med å bli en belastning. Likevel, når Barcelona nå engang har inngått kontrakter som på daværende tidspunkt virket supersmarte, må de tåle at andre part ønsker å stå ved kontrakten. Er det noe steinrike Braithwaite er dyktig til, så er det business avtaler.