Braithwaite. (foto: braithwaite, twitter)

Martin Braithwaite ble hentet inn av Barcelona som den absolutte nødløsningen i februar 2020, da skader herjet i den offensive delen av troppen. Dansken kunne forhandle seg til betingelser han garantert ikke ville fått noe annet sted i Europa, toogethalvt år senere er 31-åringen igjen i posisjon til å skvise ut noe millioner euros fra en «tom« klubbkasse.

Dansken med 57 kamper i Barca-drakta (10 scoringer) har kontrakt til 2024, og har tydeligvis bestemt seg får å la Barcelona svette litt før han godtar at han skvises ut av klubben for å gi plass til forsterkninger og deres lønnskrav.

LES: Stoke City: Fikk nok etter fire poeng på fem kamper

Ifølge Sport krevde Braithwaite full utbetaling av årslønna på rundt seks millioner euro frem til kontraktsutløp, men ifølge det spanske mediet aksepterer 31-åringen nå å nøye seg med å ta med totalt fem millioner euros ut porten på Camp Nou.

VM-sluttspill venter for dansken, og spilletid er en nødvendighet i oppkjøringen. Ifølge Sport er Braithwaite mer eller mindre enig med en saudi-arabisk klubb (?) om signering, lønnsnivået her er det unødvendig å si noe om. For Barcelona blir dette en kostnad de må ta for å få helheten til å gå opp.

LES: Forbes: Liverpool har fyrt av bud på 53 millioner pund!

Det er en grunn til at forretningsmann Braithwaite er den rikeste spilleren i Barca-troppen… Kontrakt er kontrakt.