Samler familien. foto: barcelona, twitter)

Ronald Koeman ga slipp på den perfekte jobben som Nederlands landslagstrener. Etter den totale glippen i Premier League for Everton, kom resultatene igjen for Koeman med de oransje. Så bestemte Barcelona for å sende sjakkspiller Setién ut av Camp Nou og tok en telefon til Koeman. Den tidligere Barcelona-spilleren kunne ikke si nei, og steg inn i ei heksegryte som endte med sparken i slutten av oktober.

Nederlenderen visste det ville bli ekstremt tøft, men opplevde at virkeligheten overgikk forventningene. Da Bartomeu ble skiftet ut som Barca-president og etterforsket for det ene og det andre, sto Koeman tilbake som del av «den gamle løsningen». Joan Laporta tok over presidentkjedet, lot Koeman bli, mens den egentlige jobben for presidenten var å overtale Xavi om å returnere fra Qatar.

Les: Den perfekte muligheten for Xavi ligger og venter hos Chelsea

Var Koeman en dårlig leder for Barcelona? De helt spesielle omstendighetene på Camp Nou gjør det vanskelig å si, men når vi hører på Oscar Mingueza, skjønner vi at de dårlige sportslige resultatene denne sesongen delvis kan forklares av Koemans ledelse.

-Garderoben trengte en endring. Det var ingen atmosfære. Spillerne var ikke glade, og når du ikke føler deg bra og ting ikke snur, da trenger du en endring, begynner 22-åringen Mingueza til Esport3.

(foto: mingueza, twitter)

-Laget hadde ikke tillit (til Koemans metode), og alle prøvde å fikse det på egenhånd. Vi var ikke gode, verken individuelt eller kollektivt. Når dynamikken ikke er der gjør alle det de kan, men vi manglet troen på oss selv, kommer det fra forsvarsspilleren med 13 kamper på banen så langt i sesongen.

Og Xavi?

-Xavi sine treninger fokuserer på hva vi ønsker å gjøre på kamparenaen. Det er godt å ha en klar idé på hvordan vi skal jobben og på en spesifikk måte oppnå gode resultater som et lag, avslutter Mingueza.

Denne helgen kommer byrival Espanyol til Camp Nou for å teste Xavis metode.

Les: Spansk media: Stenger kontant døra for Newcastle