El Presidente vinner ikke alle slagene i sommer. (foto: barcelona, twitter)

Han er ikke den du legger merke til i troppen til Barcelona, han er heller ikke spilleren som vil bli husket på Camp Nou. Likevel, Martin Braithwaite har vært del av en av de mange redningsaksjonene hos Barcelona. Da Dembélé ble sendt ut med langstidsskade vinteren 2020, fikk klubben dispensasjon fra La Liga til å hente en ekstra angrepsspiller utenfor overgangsvinduet, Leganes-spiller Braithwaite.

Det har blitt 57 kamper med godkjente 10 scoringer og 5 assists på den danske landslagsspilleren, men forrige sesong var 31-åringen en statist både hos Koeman og Xavi. Kneskaden ødela store deler av sesongen, 234 minutter fordelt på 4 kamper ble status. Likevel, målteften til Braithwaite er det ingenting å si på: 2 scoringer og 1 assists.

LES: Ajax får 56 000 pund hver gang Lisandro Martinez spiller for Manchester United

I sommer har Barcelona jobbet hardt for å rydde plass til horden av superforsterkninger, der Braithwaite har vært en av spillerne som skal gi plass. Frenkie de Jong har ikke vært villig til å gi etter for Barcas krav om lønnskutt/salg til Manchester United, Braithwaite har kjørt samme linje.

Med kontraktsutløp 2024 har senterforwarden så langt nektet å la seg presses ut. Før nå, men på egne betingelser.

Ifølge Sport er Barcelona tett på å komme til enighet med dansken om opphevelse av kontrakten, der Barca gir avkall på salgsinntekter. For 31-åringen betyr dette et adskillig bedre utgangspunkt på overgangsmarkedet som free agent.

Den spanske avisen hevder partene blir enige i løpet av de kommende dagene.

Barcelona har ifølge Sport kommet med en rekke alternativer til nye klubber som var interessert i å kjøpe Braithwaite, men dansken har stått fast på å ikke la seg presse. Han skal velge selv som free agent og forlater klubben trolig med de de skylder ham.

Det er en god grunn til at den danske 31-åringen står øverst på riking-lista hos Forbes, og det er ikke for å være svak i forhandlinger.