Må vente med Haaland-clinch. (foto: ødegaard, twitter)

Samtidig med at Manchester United skulle vise frem angrepsfotballen på Ullevaal mot Atletico Madrid, ledet en nykronet Arsenal-kaptein Martin Ødegaard troppene til 6-0 seier i Emirates Cup mot Sevilla. United-supporterne som hadde tatt turen til Ullevål på lørdag fikk ikke akkurat den samme godfølelsen som de elleville Arsenal-supporterne, etter to målløse omganger av United (0-1 tap).

For på Emiratas sendte Mikel Arteta og Martin Ødegaard frem en kontinuerlig strøm av angrepsbølger i rødt og hvitt. Gabriel Jesus ser fortsatt ut som han ikke har spilt et annet sted med lørdagens hattrick, Arsenal-forsvaret gikk av banen med nok et clean sheet.

LES: Timo Werner løsning kan sende Alexander Sørloth ut på klubbjakt igjen

Fortsatt bare en testkamp, men Julen Lopetegui er ikke mannen som frivillig møter spansk media for å forklare hvorfor de taper 6-0 mot en klubb som Thomas Tuchel så nedlatende beskrev etter sitt 4-0 tap mot Arsenal: «Som ikke engang spiller i Champions League».

Ajax får 56 000 pund hver gang Lisandro Martinez spiller for Manchester United

Etter kampen fikk Arteta spørsmålet om valget av Arsenal-kaptein Ødegaard.

-Han representerer klubbens, spillernes og stabens verdier. Han er respektert av alle i klubben. Jeg er stolt av å utnevne ham til kaptein, sa Arteta etter overgjøringen av Sevilla.

Forrige preseason var Arsenal en av klubbene som gikk inn i sesongen litt på hæla. Før 2022/23-start på fredag mot Crystal Palace virker det som Arteta har full kontroll på egen tropp og forberedelser.

Nürnberg 3-5 Arsenal

Arsenal 2-0 Everton

Orlando City 1-3 Arsenal

Arsenal 4-0 Chelsea

Arsenal 6-0 Sevilla

Og Martin Ødegaard som ny Arsenal-kaptein.

Er det bare oss, eller ser Arsenal ut som en solid utfordrer til titler på balløya og ute i Europa denne sesongen?

LES: Ajax får 56 000 pund hver gang Lisandro Martinez spiller for Manchester United