Martin Braithwaite

Det er helt tydelig at Barcelona ikke går for «snilleste gutt i klassen» prisen. – For de som faller utenfor planen til manager Xavi Hernandez blir utsatt for en presskampanje uten sidestykke. Handlinger som med stor sannsynlighet vil gi den spanske storklubben juridiske problemer.

Barcelona er klare til å «gå til krig» mot den uønskede spissen Martin Braithwaite for å få han bort fra Nou Camp. Selv om Barcelona med salg av fremtidige TV inntekter har klart å melde opp de fleste de har signert så langt, gjenstår det et par. Tillegg ønsker de å kjøpe Bernardo Silva og minst to andre før vinduet stenger.

Barcelona fikk på grunn av omfattende skader lov til å hente Martin Braithwaite fra Leganes mellom to vinduer 20.februar 2020. – Han leverte varene, men er nå fullstendig ute i kulden.

Les: TalkSport -Manchester United kan rykke ned

For å gjøre det trenger klubben imidlertid et desperat behov for å kvitte seg med spillere, med Frenkie de Jongs mulige avgang er den store tingen som løser nesten alt, men den trekker ut i tid. – Danske Braithwaite er en annen de desperat prøver å bli kvitt, til tross for at spissen har to år igjen av kontrakten, og har tilbudt ham sjansen til å dra gratis.

Klubben irriterer seg over at han ikke har noen interesse i å gå og vil ifølge SPORT gå i ‘krig’ mot ham og terminere kontrakten hans ved slutten av overgangsvinduet, hvis han fortsetter å nekte å gå. I følge artikkelen sitter klubben sammen med advokater som legger opp et løp slik at at ser klubben slipper å betale 31-åringen for lønnen som gjenstår på avtalen hans.

Klubben hadde ønsket å selge eller låne ham ut, og det skal ha ligget tilbud på bordet, men han har ingen interesse i å forlate klubben.

Samuel Umtiti, Neto og Oscar Mingueza har alle også fått sjansen til å dra for ingenting denne sommeren. – De to sistnevnte har dratt.

Umtiti har blitt gjort til en skurk på Nou Camp det siste året for ikke å ville dra og det samme skjer nå med Braithwaite.

LES: Har skjønt det blir comeback på Aubameyang

Den danske landslagsspilleren ble buet av sine egne fans da han ble introdusert i forkant av Joan Gamper Trophy-kampen mot Pumas for åtte dager siden.