Conte ikke imponert. (foto: spurs, twitter)

Det var den italienske reven som i 2021/22-sesongen presset seg foran Mikel Arteta og Arsenal til 4. plass i Premier League og den siste Champions League-billetten. Sesongen etter gikk det litt i stå for klubb, trener og spillere. Etter et skikkelig italiensk utbrudd foran mikrofonene der Conte langet ut mot Daniel Levy og klubbledelsen, fikk Conte sparken. For oss på utsiden virket det nærmest som han ba om å bli sparket. Nå er Tottenham igjen på rett spor under Ange Postecoglou, men Conte mener det blir latterlig å hylle noen for en 4. plass.

Etter 24 kamper er supporterne og klubbledelsen hos Tottenham strålende fornøyde med det som skjer under Ange Postecoglous ledelse. Australieren er kåret til månedens manager tre ganger i sin debutsesong, med fjerdeplass i Premier League holdes den ene hånden på den siste Champions League-billetten. Tidligere Spurs-manager Antonio Conte skjønner ikke hva det er å juble over.

LES: Bayern München har kjørt seg inn i samme situasjon som da Manchester United sparket Solskjær

-For meg virker det merkelig å feire fjerdeplassen og en plass i Champions League. På slutten av den siste kampen mot Norwich, ringte jeg staben min og sa: «Vær på vakt, bli ikke vant til å feire en Champions League-seier», begynner Conte til The Telegraph.

Som selv beskriver jobben han gjorde da han tok over etter Nuno Santo i november 2021 som et mirakel, likevel ikke noe å feire.

-Fra niendeplass til fjerdeplass. Med alle problemene vi stod overfor, var det et mirakel. Men vi feiret ikke som om det var et mirakel, for jeg er vant til å vinne, kommer det tørt fra Conte.

F7: Barcelona mottar en oppsiktsvekkende søknad fra treneren hos en av verdens største klubber

Conte samler ikke på 4. plasser, men for Tottenham og Postecoglou vil Champions League-billett være en stor økonomisk og sportslig gevinst.

Tottenham – Wolverhampton