Andreas Vindheim

Da høyrebacken Andreas Vindheim så forlot Bergen og Brann for spill i Sverige var det begynnelsen på noe som kunne blitt veldig stort. – I fire år spilte han for de himmelblå og tok to SM-gull i perioden 2015 til 2019 før han ble fisket over av Sparta Praha. – Det var ok en stund, men så ble det mindre og mindre spilletid frem til han han ble lån ut sist sesong til kriselaget Schalke 04 i 2.Bundesliga.

Den danske manageren for det tsjekkiske laget Brian Priske hadde fortsatt nok å ta av og valgte å gå for nok en låneavtale for Vindheim. Lillestrøm nappet og har i tillegg til et lån frem til sommeren en kjøpsopsjon.

Les: Fikk beskjed han ikke er god nok for Dortmund – kort tid etter banket Europas beste klubb på døra

Jeg er en offensiv back som liker å komme til innlegg og kombinere, så håper jeg kan bidra til en positiv måte både offensivt og defensivt, forteller Vindheim til Lillestrøm sine sider.

Andreas Vindheim tilhørte Malmö FF mellom 2015 og 2019. I løpet av sin tid i himmelblå deltok den norske bakspilleren og vant to SM-gull før han dro til Sparta Praha, hvor han senere også ble utlånt til Schalke 04 i 2. Bundesliga .

Nå er det klart at 27-åringen reiser hjem til Norge.

Vindheim fikk lite spilletid for Sparta Praha denne sesongen, og i jakten på spilletid er han nå utlånt til Lillestrøm SK i den norske toppserien. Låneavtalen strekker seg til i sommer og inkluderer kjøpsopsjon.

LES: ESPN: Skal overtales til å droppe Barcelona for Premier League

«Det virker som en spennende mulighet. Det var en mulighet og erfaring som trigget meg til å komme til LSK»

– Jeg gleder meg veldig til å spille i Eliteserien igjen. Det har vært mye oppmerksomhet rundt ligaen og norsk fotball ser ut til å være på vei oppover for tiden. Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra.

Andreas Vindheims nåværende kontrakt med Sparta Praha løper til sommeren 2024.